Drikke
Nyhetene på polet mai 2012 - Musserende

Nyhetene på polet mai 2012 - Musserende

Aase E. Jacobsen
10 Mai 2012 - 12:46

Blant mainyhetene i Vinmonopolets basisutvalg er det ikke veldig mange lyspunkter. Og svært få blant det som skal være fokusområde i mai, nemlig rosévin. Godbitene må du lete etter et annet sted. Som en veldig gunstig priset champagne, to flotte tyske rieslinger, en virkelig god naturvin og et knippe vellagete og smaksrike øl.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Slik ble testen gjennomført
Nyhetene som er i salg fra og med 5. mai 2012 er smakt av Aase E. Jacobsen i forbindelse med Vinmonopolets presentasjon.
 
Alle priser er Vinmonopolets utsalgspriser pr 1. mai 2012. Apéritif tar forbehold om eventuelle feil i priser og varenumre.
 
Her finner du samtlige nyheter i basisutvalget mai 2012. Disse produktene kan også bestilles direkte fra denne linken samt fra egen link under hvert produkt i testen.

Kataloger
Fra og med juli 2011 får du ikke lenger produktkataloger i polets utsalg. Kun et låneeksemplar av totalkatalogen er tigjengelig for deg som kunde.
 
Apéritif gir deg likevel mulighet til å laste ned denne totale produktkatalogen - samt flere av polets ulike oversikter:
 
Tidligere lister finner du her (klikk):

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolets priser, pr 1. mai 2012. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i
testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Musserende

÷ (90p)
Comte A. de Dampierre Grande Cuvée Brut
Champagne Comtes de Dampierre
Frankrike - Champagne
95156 VSD - kr 319,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
House of Wine
Farge og duft: Lys gul. Flott rik duft med fine modne røde epletoner, brød, bra dybde, blomster.
Smak: En del skum i starten, veldig god syre, flott autolysekarakter, noe eplesødme, sitter veldig godt utover, tørr lang ettersmak. (UÅ)
Bruksområde: Spekeskinke, lyst kjøtt.
Vurdering: En flott champagne for de neste seks-sju årene. Meget godt kjøp. (UÅ)
Laget av: 40% Pinot Noir, 30% Pinot Meunier, 30% Chardonnay
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell tankvinifikasjon av grunnvinen før annengangsgjæring i flasken, 18 md. flaskemodning før tapping.
Bestill her:

+ (88p)
Marc Hebrart Premier Cru Rosé Brut
Marc Hebrart
Frankrike - Champagne
97191 VSD - kr 279,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
B&R Wines
Farge og duft: Ung rosa. Elegant lett sødmefylt duft, fint toastpreg.
Smak: Fruktig anslag, godt skum, lett sødme, lett bitterhet, sitter godt utover, tørr god finish. (UÅ)
Bruksområde: Fingermat, drinker.
Vurdering: En fruktig og god rosa champagne for de neste tre-fire årene. Meget godt kjøp. (UÅ)
Laget av: 59% Pinot Noir, 41% Chardonnay
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjonsteknikk, blanding av basevinene før annengangsgjæring i flasken, ikke fatlagret.
Bestill her:

(84p)
Boizel Brut Rosé
Boizel
Frankrike - Champagne
50536 Vectura - kr 274,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 5
Podium Wines
Farge og duft: Kald lys rosa. Elegant duft av røde søte bær, blomster.
Smak: Fruktig anslag, litt store bobler, veldig god syre, lett fruktsødme, frisk utover, tørr finish. (UÅ)
Bruksområde: Røykelaks, fingermat.
Vurdering: En fruktig og lettdrikkelig, men ikke særlig kompleksrosa champagne for de neste tre-fire årene. Verd prisen. (UÅ)
Laget av: 55% Pinot Noir, 30% Pinot Meunier, 15% Chardonnay
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Håndplukkede druer, 8% av Pinot Noir-andelen ble vinifiert som rødvin, resten som hvitvin, gjennomgått malolaktisk gjæring, etter blanding ble annengangsgjæringen gjennomført i flasken, 30 md. flaskemodning.
Bestill her:

÷ (83p)
Soler-Jové Brut Rosé
Soler-Jové
Spania - Penedès
97248 VSD - kr 108,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Dyp rosa. Modne toner av røde og mørke bær.
Smak: Stort skum i starten, mye bærpreg, velintegrert sødme, fin syre, tørr finish med mye bærpreg. (UÅ)
Bruksområde: Spekemat.
Vurdering: Nærmere rødvin enn rose. Best nå. Meget godt kjøp. (UÅ)
Laget av: 100% Trepat
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell temperaturkontrollert gjæring av grunnvinen i ståltanker med kort maserasjonstid, annengangsgjæring i flasken, 9 md. flaskemodning før salg.
Bestill her:

÷ (82p)
Martinolles Crémant de Limoux Brut Rosé
Vignobles Vergnes
Frankrike - Limoux
97756 VSD - kr 160,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 5
Torres & Partners Norway
Farge og duft: Kald lys rosa. Fin ung røde bærduft, litt sukkertøy, men ok.
Smak: Sødmefylt anslag, stort skum, fin syre, lett bitt, litt mye sødme, bra fruktbitterhet i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Reker med aioli.
Vurdering: En fruktig og lettdrikkelig musserende for de neste to årene. Vel verd prisen. (UÅ)
Laget av: 70% Chardonnay, 20% Chenin Blanc, 10% Pinot Noir
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Vinifiert av håndplukkede druer, tradisjonell gjæring av grunnvinen, annengangsgjæring i flasken, minimum 12 md. flaskemodning.
Bestill her:

÷ (82p)
Barone Pizzini Franciacorta Rosé Brut 2008
Barone Pizzini
Italia - Lombardia
97215 Vectura - kr 201,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
VINE
Farge og duft: Lys varm rød. Fin sødmefylt duft med lett modning.
Smak: Fruktig anslag,følger duften, litt grovt skum, en del sødme utover, tørker ganske godt opp med en del bittertoner. (2008)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En litt sødmefylt rosa musserende for det neste året. Knapt verd prisen. (2008)
Laget av: 80% Pinot Nero, 20% Chardonnay
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Vinifiert av håndplukkede druer, skånsom pressing, temperaturkontrollert gjæring i ståltanker, annengangsgjæring i flasken.
Bestill her:

÷ (82p)
G.H. Mumm Cordon Rouge Brut
G.H. Mumm
Frankrike - Champagne
2944 VSD - kr 359,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Pernod Ricard Norway
Farge og duft: Gul. Litt flint/svovel nesten rustikk, noe søte gule epler, ikke veldig elegant.
Smak: Fruktig anslag, stort skum, god syre, følger duften, bra tørrhet. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff.
Vurdering: En grei champagne, men ikke mer. Knapt verd prisen. (UÅ)
Laget av: 45% Pinot Noir, 25% Pinot Meunier, 30% Chardonnay
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell produksjonsprosess med bl.a. annengangsgjæring i flasken. Ikke fatlagret, 36 md. flaskemodning før salg.
Bestill her:

÷ (81p)
Bois Mozé Crémant de Loire Brut Rosé 2008
Domaine de Bois Mozé
Frankrike - Loire
97190 VSD - kr 119,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 3
B&R Wines
Farge og duft: Veldig lys rosa. Lett parfymert duft med modne røde bær.
Smak: Fruktig anslag, litt grovt skum, men ok, en del sødme, fruktig med ok tørrhet, sitter noe. (2008)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En enkel men ok rosa musserende. Best nå. Verd prisen. (2008)
Laget av: 100% Cabernet Franc
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjonsteknikk, annengangsgjæring i flasken, ikke fatmodnet.
Bestill her:

÷ (80p)
Inalto Prosecco Brut
Santo Stefano Belbo
Italia - Veneto
97009 Vectura - kr 66,00 (37,5cl)
Basisutvalg, kategori 2
Arvid Nordquist Norge
Farge og duft: Lys gulgrønn. Lett fruktig duft, lett sødme.
Smak: Fruktig anslag, ok skum, noe sukkertøysødme, sitter greit, litt fruktbitterhet i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff.
Vurdering: En folkelig musserende for nåkonsum. Verd prisen. (UÅ)
Laget av: Prosecco (=Glera)
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Vinifert av håndplukkede og selekterte druer, grunnvinen ble gjæret tradisjonelt ved lav temperatur i ståltanker, annengangsgjæringen foregikk i et lukket tanksystem (Charmat-metoden).
Bestill her:

+ (79p)
Veuve Oudinot Crémant de Loire Brut Rosé
Les Grandes Caves
Frankrike - Loire
97189 Cuveco - kr 125,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Eurowine
Farge og duft: Svært lys rosa. Dempet duft av modne rips og jordbær.
Smak: Sødmefylt anslag, stort skum, god syre, en del sødme utover, litt bitter finish. (UÅ)
Bruksområde: Krydret snacks.
Vurdering: En enkel, men grei musserende. Verd prisen. (UÅ)
Laget av: 60% Cabernet Franc, 30% Pinot Noir, 10% Grolleau
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjon i ståltanker, annengangsgjæring i flasken.
Bestill her:

(74p)
Verrocchio Prosecco Brut
Verrocchio
Italia - Veneto
97253 VSD - kr 105,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Vinetum
Farge og duft: Lys gulgrønn.Enkel litt emmen duft.
Smak: Brusaktig anslag, mye sødme, brusbobler, veldig kunstig, bitter finish. (UÅ)
Bruksområde: Drinker.
Vurdering: En veldig kommersiell prosecco. (UÅ)
Laget av: 100% Prosecco (=Glera)
Alkoholinnhold: 11,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjon av grunnvinen før annengangsgjæring i et lukket tanksystem (Charmant-metoden).
Bestill her:

÷ (73p)
Pizzolato Prosecco Brut
La Cantina Pizzolato
Italia - Veneto
97010 Vectura - kr 125,50 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
Torres & Partners Norway
Farge og duft: Gulgrønn. Pære, sukkertøy.
Smak: Fruktig sødme i starten, følger duften, veldig mye sukkertøy, litt bitter finish. (UÅ)
Bruksområde: Enkle drinker.
Vurdering: En veldig enkel prosecco. (UÅ)
Laget av: Prosecco
Alkoholinnhold: 10,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjon av grunnvinen, annengangsgjæring i et lukket tanksystem (Charmat-metoden) i minimum 40 dager med temperaturkontroll. Økologisk.
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med å feire kjærligheten for italiensk mat og vin
Matkurs og vinkurs
Winemakersdinner 14. februar i Oslo

Bli med å feire kjærligheten for italiensk mat og vin

Den 14. februar feirer vi kjærligheten for mat og vin på Vinoteket. Ta med noen du er glad i, eller kom alene og bli kjent med andre mat- og vinentusiaster.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her