Drikke
Nyhetene på polet mai 2012 - Alkoholfritt og andre produkter

Nyhetene på polet mai 2012 - Alkoholfritt og andre produkter

Aase E. Jacobsen
10 Mai 2012 - 12:41

Blant mainyhetene i Vinmonopolets basisutvalg er det ikke veldig mange lyspunkter. Og svært få blant det som skal være fokusområde i mai, nemlig rosévin. Godbitene må du lete etter et annet sted. Som en veldig gunstig priset champagne, to flotte tyske rieslinger, en virkelig god naturvin og et knippe vellagete og smaksrike øl.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Slik ble testen gjennomført
Nyhetene som er i salg fra og med 5. mai 2012 er smakt av Aase E. Jacobsen i forbindelse med Vinmonopolets presentasjon.
 
Alle priser er Vinmonopolets utsalgspriser pr 1. mai 2012. Apéritif tar forbehold om eventuelle feil i priser og varenumre.
 
Her finner du samtlige nyheter i basisutvalget mai 2012. Disse produktene kan også bestilles direkte fra denne linken samt fra egen link under hvert produkt i testen.

Kataloger
Fra og med juli 2011 får du ikke lenger produktkataloger i polets utsalg. Kun et låneeksemplar av totalkatalogen er tigjengelig for deg som kunde.
 
Apéritif gir deg likevel mulighet til å laste ned denne totale produktkatalogen - samt flere av polets ulike oversikter:
 
Tidligere lister finner du her (klikk):

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolets priser, pr 1. mai 2012. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i
testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Alkoholfritt

÷ (80p)
Roodezandt Pure White Grape Juice
Roodezandt Winery
Sør-Afrika
97829 Vectura - kr 40,90 (50cl)
Basisutvalg, kategori 5
Amka
Farge og duft: Veldig lys gul. En del epler i duften.
Smak: Fruktig anslag, en del sødme, litt store bobler, bra frukt, tørr finish. (UÅ)
Bruksområde: Tørsteslukker, asiatisk mat.
Vurdering: Et godt alkoholfritt alternativ. (UÅ)
Laget av: 100% Chenin Blanc, kullsyre
Alkoholinnhold: 0,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell.
Bestill her:

+ (79p)
Roodezandt Pure Red Grape Juice
Roodezandt Winery
Sør-Afrika
97903 Vectura - kr 39,70 (50cl)
Basisutvalg, kategori 5
Amka
Farge og duft: Klar ung rosa. Svisker og røde bær.
Smak: Følger duften, mye sødme stort skum, veldig sviskete i samken, veldig søt, men frisk og god. (UÅ)
Bruksområde: Ost.
Vurdering: Et morsomt alkoholfritt alternativ. (UÅ)
Laget av: 100% Ruby Cabernet, kullsyre
Alkoholinnhold: 0,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell.
Bestill her:

(76p)
Schloss Wachenheim Light Live Sparkling
Sektkellerei Schloss Wachenheim
Tyskland
97841 Vectura - kr 51,40 (75cl)
Basisutvalg, kategori 2
Amka
Farge og duft: Lys rosa. Fin lett søtlig, sukkertøyduft.
Smak: Fruktig friskt anslag, tørr utover, sitter ganske godt. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff.
Vurdering: Et lett og friskt alkoholfritt alternativ. (UÅ)
Laget av: Avalkoholisert vin, druemost, kullsyre
Alkoholinnhold: 0,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Dealkoholisert ved en vakumdestillasjonsprosess ved lav temperatur.
Bestill her:

(74p)
Kiviks HerrgårdsCider
Kiviks Musteri
Sverige
97840 Vectura - kr 44,10 (75cl)
Basisutvalg, kategori 3
ProVino
Farge og duft: Gul. Litt syntetisk duft, pærebrus.
Smak: Følger duften, mye sødme, ok skum, ok tørrhet, men for kunsTig. (UÅ)
Bruksområde: Alene.
Vurdering: Ingen vellykket alkoholfri cider. (UÅ)
Laget av: Eplejuice, eplevin, sukker, sitronsyre, naturlig eplearoma, kullsyreholdig vann
Alkoholinnhold: 0,3% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell produksjonsteknikk. Økologisk.
Bestill her:

÷ (73p)
Warsteiner Premium Fresh
Warsteiner Brauerei Hans Cramer
Tyskland
97990 VSD - kr 20,30 (33cl)
Basisutvalg, kategori 6
InterBev
Farge og duft: Lys gyllen. Litt enkel humleduft.
Smak: Veldig mager i starten, mangler fylde, en del humle, men det er det hele, emmen finish. (UÅ)
Bruksområde: Alene.
Vurdering: Ikke helt vellykket, men så er det da også alkoholfritt. (UÅ)
Laget av: Malt, humleekstrakt, vann
Alkoholinnhold: 0,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell.
Bestill her:

÷ (70p)
Berentsens Eplemost og aroniajuice
Berentsens Brygghus
Norge
97958 VSD - kr 18,00 (33cl)
Basisutvalg, kategori 2
Berentsens Brygghus
Farge og duft: Dyp tett rød. Kokt duft. Litt sliten.
Smak: Sødmefylt anslag, mangler friskhet og karakter, utvannet. (UÅ)
Bruksområde: Alene.
Vurdering: Dette må være feilvare. (UÅ)
Laget av: Epler, aroniajuice
Alkoholinnhold: 0,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ingen tilsetningsstoffer, ikke tilsatt sukker eller kullsyre.
Bestill her:

Gin

÷ (82p)
Martin Miller's Westbourne Strength Gin
The Reformed Spirits Co
England
97140 Vectura - kr 496,00 (70cl)
Basisutvalg, kategori 5
Cork Wines & Spirits
Farge og duft: Klar. Intens frisk duft med einerbær, sitrusskall, urter, tørket frukt, mye grønt og bittert.
Smak: Fyldig anslag, stor munnfølelse, veldig varm og bitter med mye grønne toner, svært krydret varm finish. (UÅ)
Bruksområde: Drinker med sødme.
Vurdering: Krydderpreget er litt for uttalt. (UÅ)
Laget av: Sprit, eierbær, appelsin- og sitronskall, koriander, anis, kanel, muskat, cassia, angelica- og sverdliljerot
Alkoholinnhold: 45,2% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell framstillingsmetode med bl.a. redestillasjon av smaksuttrekk, redusert med islandsk brevann.
Bestill her:

Bitter

+ (87p)
Averna Amaro Siciliano
Fratelli Averna
Italia
97246 VSD - kr 299,00 (70cl)
Basisutvalg, kategori 6
Westerheim
Farge og duft: Dyp brun. Fin amaroduft med søte mørke toner, lakris, urter.
Smak: En del sødme i starten, god bitterhet, fast og krydret, tørker fint, varm finish, lang ettersmak. (UÅ)
Bruksområde: Etter maten.
Vurdering: En vellaget amaro. (UÅ)
Laget av: Sprit, fruktekstrakter, røtter, krydder, sukker
Alkoholinnhold: 29,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell produksjonsprosess.
Bestill her:

÷ (83p)
Zwack Herb Liqueur
Zwack Unicum
Ungarn
97251 VSD - kr 294,90 (70cl)
Basisutvalg, kategori 6
Diageo Norway
Farge og duft: Brun. Søtlig urte- og lakrisduft med en del appelsinskall.
Smak: Mye sødme, litt colaaktig, mye appelsinskall, dempet urtebitterhet, men de kommer noe mot slutten, varm og krydret med mye appelsinskall. (UÅ)
Bruksområde: After-ski.
Vurdering: Et svært søtt alternativ til Jægermeister. (UÅ)
Laget av: Sprit, 40 ulike urter og krydder med hovedvekt på sitrus
Alkoholinnhold: 30,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell produksjonsprosess, 6 md. fatlagring.
Bestill her:

Fruktvin

÷ (83p)
Comte Louis de Lauriston Cidre Brut
Comte Louis de Lauriston
Frankrike
96486 Cuveco - kr 70,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 5
Interbrands Norge
Farge og duft: Gyllengul. Flott siderduft, kompleks og elegant med dempet stallpreg.
Smak: Sødmefylt anslag, god tørrhet fra midten og utover, en del stall mot slutten, tørr finish, mye "villgjærpreg" på slutten. (UÅ)
Bruksområde: Svineknoke.
Vurdering: En rustikk cider, for de innvidde. (UÅ)
Laget av: 100% epler
Alkoholinnhold: 4,8% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell produksjonsprosess.
Bestill her:

+ (69p)
Canei Forest Fruit
C.S.C. s.c.a.r.l.
Italia
91864 VSD - kr 74,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Chris Edstøm Wine
Farge og duft: Veldig kunstig rosa. Utrolig emmen og kunstig duft.
Smak: Følger duften, mye sødme, emmen og utiltalende, bare sukkertøy hele veien. (UÅ)
Bruksområde: Helst ikke.
Vurdering: Keep away. (UÅ)
Laget av: Moscato-vin, sukker, naturlig aroma, kullsyreholdig vann
Alkoholinnhold: 5,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell produksjonsprosess med bl.a. blanding av bestanddeler.
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med å feire kjærligheten for italiensk mat og vin
Matkurs og vinkurs
Winemakersdinner 14. februar i Oslo

Bli med å feire kjærligheten for italiensk mat og vin

Den 14. februar feirer vi kjærligheten for mat og vin på Vinoteket. Ta med noen du er glad i, eller kom alene og bli kjent med andre mat- og vinentusiaster.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her