Nyhetene på polet juli 2006 - hvitvin

Sommerens polnyheter gir mange gode og ikke minst billige flaskealternativer til boksene. Her er de 27 hvite variantene.
Redaksjonen
29 Juni 2006 - 13:31

Du befinner deg her:

 

Innledning: Nyhetene på polet juli 2006

>>>

Del 1: Nyhetene på polet juli 2006 - hvitvin

 

Del 2: Nyhetene på polet juli 2006 - rødvin

Denne gangen satser Vinmonopolet på billige hvitviner. Og selv om prisene er til dels svært lave, er kvaliteten ikke så verst. Særlig tyske Eifel-Pfeiffer Riesling Kabinett 2005 stikker seg frem som et røverkjøp. Og endelig en god ungarsk billigvin, nemlig Riverview Pinot Grigio 2005.

Sommerlige røde
Men vi hadde ønsket oss litt større spredning kvalitetsmessig. Altfor mange er for like rett og slett. Men like fullt gode flaskealternativer til de som stort sett finner sin hvitvin i bokshylla.

Også på den røde side er det en dominans av enklere billige sommerlige rødviner som evner å gi rødvinsboksene en velfortjent pause. Spesielt sørfranske Vignoble du Sud Syrah 2005 til den latterlig lave prisen av 69,90 gjør jobben vel så bra som de fleste bokser - til sammen.

Potensiell favoritt
Og italienske Arcano Chianti 2005 kommer garantert til å bli manges favoritt da denne utrolig prisgunstige chiantien passer utmerket så vel i sommer som utover høsten. To andre viner under åtte tiere fortjener å fremheves, nemlig sicilianske Epicuro Nero d'Avola Merlot 2005 og sørfranske Vincent de Marca 2005.

Slik ble testen gjennomført
Nyhetene som er i salg fra og med 1. juli 2006 er smakt i forbindelse med Vinmonopolets presentasjon. Smakingene hos Vinmonopolet gjennomføres delvis (og valgfritt) blindt. Apéritifs smaker Remi Madsen, kjellermester ved Hotel Continental, vurderer derfor (på en skala fra fem til en) kvaliteten på produktet uten å kjenne til annet enn farge og land.
 
Alle priser er Vinmonopolets utsalgspriser pr 1. juli 2006. Apéritif tar forbehold om eventuelle feil i priser og varenumre.

Her finner du samtlige nyheter i basisutvalget juli 2006. Disse produktene kan også bestilles direkte fra denne linken samt fra egen link under hvert produkt i testen nedenfor.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Du befinner deg her:

 

Innledning: Nyhetene på polet juli 2006

>>>

Del 1: Nyhetene på polet juli 2006 - hvitvin

 

Del 2: Nyhetene på polet juli 2006 - rødvin

Hvitvin:
 
+
Eifel-Pfeiffer Riesling Kabinett 2005
Eifel-Pfeiffer
Tyskland - Mosel
20970 Vectura - kr 86,00 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Gulgrønn. Deilig frisk duft.
Smak: Flott saftig smak med epler, sitrus, mineraler og svake urtetoner, sitter godt. (2005)
Mat: Drikkevin, reker, salater.
Vurdering: En nydelig sommervin som holder til neste år også. Meget godt kjøp. 87 p (2005)
Laget av: 100% Riesling
Alkoholinnhold: 11,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjon i ståltanker
Bestill her:

+
La Charmette 2004
Domaine Chauveau
Frankrike - Pouilly Fumé
10113 Vectura - kr 119,50 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Cork Wines & Spirits
Farge og duft: Grønngul. Ung fruktig duft av mineraler, flint og blomster.
Smak: Saftig smak med fine syrer som sitter veldig godt, mineralsk finish. (2004)
Mat: Sjømat med kremet saus.
Vurdering: En god matvin som er best innen et år. Meget godt kjøp. 87 p (2004)
Laget av: 100% Sauvignon Blanc
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjon
Bestill her:

Riverview Pinot Grigio 2005
Hilltop Neszmély
Ungarn - Dél-Dunántúl
10135 Vectura - kr 74,50 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Vinarius
Farge og duft: Lys gul. Ung frisk duft av eple, sitrus, stikkelsbær og krydder.
Smak: Frisk fruktig smak med fin balanse og deilig syresnert i finishen. (2005)
Mat: Picnic.
Vurdering: Flott sommervin som er best denne sommeren. Meget godt kjøp. 85 p (2005)
Laget av: 100%Pinot Grigio
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjon i ståltanker
Bestill her:

Dunavár Sauvignon Blanc 2005
Count Károlyi
Ungarn - Mátra
10227 VSD - kr 74,50 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Vectura
Farge og duft: Lys grønngul. Typeriktig druepreg i duften med epler, solbærblader og stikkelsbær i god blanding.
Smak: Frisk fruktig smak, gode syrer, leskende finish. (2005)
Mat: Drikkevin, reker.
Vurdering: En forfriskende sommervin som er best i år. Meget godt kjøp. 86 p (2005)
Laget av: 100% Sauvignon Blanc
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Kaldgjæret, 2 md. sur lie
Bestill her:

Chapel Hill Grüner Veltliner 2005
Balatonboglári
Ungarn
20974 Vectura - kr 74,90 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Eurowine
Farge og duft: Lys ung gul. Noe frukt og urter.
Smak: Ren saftig smak med gode syrer og litt krydder i finishen. (2005)
Mat: Drikkevin.
Vurdering: Best nå. Meget godt kjøp. 84 p (2005)
Laget av: 100% Grüner Veltliner
Alkoholinnhold: 11,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Kaldgjæret i ståltanker ved 11-13 °C i 10-11 dager
Bestill her:

Foucher Chardonnay 2005
Dominique Foucher
Frankrike - Jardin de la France
20960 Vectura - kr 75,50 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Podium Wines
Farge og duft: Lys grønngul. Ung frisk duft.
Smak: Saftig smak med preg av eple, sitrus og litt stikkelsbær samt noe druefedme. (2005)
Mat: Drikkevin.
Vurdering: En enkel men god sommervin som bør nytes godt avkjølt. Best nå. Meget godt kjøp. 84 p (2005)
Laget av: 100% Chardonnay
Alkoholinnhold: 11,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell temperaturkontrollert vinifikasjon
Bestill her:

Pfaffenheim Riesling 2005
Les Vignerons de Pfaffenheim
Frankrike - Alsace
20959 Vectura - kr 83,00 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Farge og duft: Lys ung gul. Grønne epler, sitrus og svake mineraltoner.
Smak: Saftig balansert smak med fine syrer mot slutten, sitter godt. (2005)
Mat: Reker, salater, koldtbord.
Vurdering: En lettforståelig Alsace-riesling til en meget god pris som er best innen et år. 85 p (2005)
Laget av: 100% Riesling
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjon med bl.a. temperaturkontrollert gjæring ved 18-24 °C i ståltanker
Bestill her:

Moestue Riesling Trocken 2005
Balthasar Ress
Tyskland - Rheingau
20968 VSD - kr 89,90 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Ung lys gulgrønn. Frisk elegant duft.
Smak: Fint smaksanslag, godt druepreg, harmonisk, sitter godt. (2005)
Mat: Drikkevin, lettere retter.
Vurdering: En harmonisk tørr riesling som drikker godt det neste året. Meget godt kjøp. 86 p (2005)
Laget av: 100% Riesling
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjon i ståltanker
Bestill her:

Bergère Muscadet 2002
Les Caves de la Bergère
Frankrike - Muscadet
10222 Vectura - kr 99,90 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
World Wines
Farge og duft: Gul med grønnskjær. Fin duft av epler, grønn sitrus , mineraler og sjø.
Smak: Saftig elegant smak med fin balanse. (2002)
Mat: Skalldyr, særlig blåskjell.
Vurdering: En klassisk og samtidig lettlikendes muscadet. Best innen et år. Meget godt kjøp. 85 p (2002)
Laget av: 100% Muscadet (=Melon de Bourgogne)
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjon
Bestill her:

Kuehn Muscat 2004
Vins d'Alsace Kuehn
Frankrike - Alsace
30530 VSD - kr 109,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Gulgrønn. Fin tørr muscatduft med innslag av blomster, tropisk frukt og mineraler.
Smak: Friskt fruktig anslag, noe fedme, fint mineralpreg, god syre, tørr blomsterpreget finish. (2004)
Mat: Hvite asparges.
Vurdering: En klassisk Alsace-muscat som er best innen et år. Meget godt kjøp. 86 p (2004)
Laget av: 100% Muscat
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tidlig innhøstede druer, tradisjonell vinifikasjon, sur lie i 3 md.
Bestill her:

Santa Carolina Sauvignon Blanc Reserva 2005
Viña Santa Carolina
Chile - Colchagua
10124 Vectura - kr 112,30 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Farge og duft: Lys grønngul. Fruktig duft med solbærblader, stikkelsbær og noe tropisk frukt.
Smak: Saftig smak med fine syrer, fast finish. (2005)
Mat: Reker, salater, gravlaks, grønnsaker.
Vurdering: En god sommervin som er best innen et år. Meget godt kjøp. 84 p (2005)
Laget av: 100% Sauvignon Blanc
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Druene kjøles ned etter pressing til 8 °C, deretter maserasjon i 12-18 timer før tradisjonell temperaturkontrollert gjæring i 20 dager
Bestill her:

÷
Privilège de Drouet Chardonnay 2005
Drouet Frères
Frankrike - Jardin de la France
10226 VSD - kr 74,50 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Vectura
Farge og duft: Lys grønngul. Litt fet men likevel relativt frisk duft.
Smak: Ren enkel og fruktig smak med noe druefedme og innslag av eik i finishen. (2005)
Mat: Drikkevin.
Vurdering: Enkel og lettdrikkelig vin for nåkonsum. Meget godt kjøp. 82 p (2005)
Laget av: 100% Chardonnay
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Langsom temperaturkontrollert gjæring ved 18 °C i 21 dager, gjennomgått malolaktisk gjæring
Bestill her:

÷
Verószala Sauvignon Blanc 2005
Eged Mountain Wine Estate
Ungarn - Mátra
10136 Vectura - kr 73,90 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Vectura
Farge og duft: Lys gulgrønn. Behagelig og ganske delikat duft.
Smak: Fin fruktig smak med god balanse. (2005)
Mat: Drikkevin.
Vurdering: Lettdrikkelig sommervin for nåkonsum. Meget godt kjøp. 83 p (2005)
Laget av: 100% Sauvignon Blanc
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Manuelt høstede druer, tradisjonell vinifikasjon, modnet i ståltanker før tapping
Bestill her:

÷
Chapel Hill Pinot Grigio 2005
Balatonboglári
Ungarn - Balaton
10134 VSD - kr 73,50 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Eurowine
Farge og duft: Meget lys grønngul. Ung fruktig duft med noe krydder.
Smak: Saftig smak med syrer som ligger litt utenpå frukten, frisk finish. (2005)
Mat: Drikkevin.
Vurdering: Grei nok. Best nå. Godt kjøp. 80 p (2005)
Laget av: 100% Pinot Grigio
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Kaldgjæret ved 11-13 °C i 10-11 dager i ståltanker
Bestill her:

÷
Dunavár Muscat Ottonel 2005
Count Károlyi
Ungarn - Mátra
10132 Vectura - kr 68,50 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Vectura
Farge og duft: Lys grønngul. Aromatisk duft av gule epler, sitrus, blomster og særlig roser.
Smak: Saftig anslag, følger duften, tørr finish. (2005)
Mat: Drikkevin.
Vurdering: En vellaget og rimelig muscat som er så å si helt tørr. Drikk innen året. Meget godt kjøp. 83 p (2005)
Laget av: 100% Muscat Ottonel
Alkoholinnhold: 11,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Kaldgjæret, 2 md. sur lie
Bestill her:

÷
Hellenic Portraits Assyrtiko 2005
Domaine Porto Carras
Hellas - Sithonia
20961 - kr 79,90 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
World Wines
Farge og duft: Lys gul. Spesiell duft av urter og blomster.
Smak: Saftig smak med en del syrer som frisker relativt godt opp. (2005)
Mat: Drikkevin.
Vurdering: En noe vel enkel assyrtiko som bør nytes godt avkjølt. Best nå., Godt kjøp. 81 p (2005)
Laget av: 100% Assyrtiko
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Temperaturkontrollert gjæring ved maks. 20 °C i ståltanker
Bestill her:

÷
Niersteiner Weingenossenschaft Riesling Trocken 2004
Niersteiner Weingenossenschaft
Tyskland - Rheinhessen
20969 Vectura - kr 80,00 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Farge og duft: Ung gul med grønn kant. Enkel fruktig og ren duft med noe mineraler.
Smak: Fin saftig smak, følger duften, fine syrer, sitter godt. (2004)
Mat: Drikkevin, lette fiskeretter.
Vurdering: En vellaget tørr riesling til en svært god pris. Best innen et år. 83 p (2004)
Laget av: 100% Riesling
Alkoholinnhold: 11,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Gjæret temperaturkontrollert i små ståltanker
Bestill her:

÷
Ch. La Rayre 2004
Vincent Vesselle
Frankrike - Bergerac
20957 VSD - kr 85,90 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Granqvist
Farge og duft: Ung gul. Lett fruktig duft med innslag av mineraler.
Smak: Saftig smak med tropisk frukt og urter gjennom hele smakskurven. (2004)
Mat: Drikkevin.
Vurdering: Enkel og lettdrikkelig vin for nåkonsum. Godt kjøp. 81 p (2004)
Laget av: 60% Sauvignon Blanc, 40% Semillon
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Manuell innhøsting, 24 timers maserasjon før gjæring, temperaturkontrollert gjæring i ståltanker, sur lie i 9 md.
Bestill her:

÷
Barth René Vignoble de Bennwihr Riesling 2005
Barth René
Frankrike - Alsace
10217 Vectura - kr 86,30 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Eurowine
Farge og duft: Ung gul med grønnskjær. Ren fruktig duft med mineraler og lett sødme.
Smak: Saftig smak som følger duften, innslag av honning, tørr finish. (2005)
Mat: Lettere spekemat.
Vurdering: For den som liker en sødmefylt men tørr stil. Godt kjøp. 83p (2005)
Laget av: 100% Riesling
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Håndplukkede druer, tradisjonell vinifikasjon med bl.a. temperaturkontrollert gjæring
Bestill her:

÷
Santorini Assyrtico 2005
Santo Wines
Hellas - Santorini
20977 Vectura - kr 87,40 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Farge og duft: Gulgrønn. Krydder, tropisk frukt, epler og litt sitrus.
Smak: Saftig syrlig smak, tørr finish. (2005)
Mat: Mezes (gresk fingermat).
Vurdering: Litt særpreget stil som krever tilvenning. Holder fint et år til. Verd prisen. 80 p (2005)
Laget av: 100% Assyrtiko
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Kaldgjæret
Bestill her:

÷
MandraRossa Viognier 2005
Cantine Settesoli
Italia - Sicilia
20964 Vectura - kr 89,90 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Robert Prizelius
Farge og duft: Gul med grønnskjær. Fin duft av epler, tropisk frukt, blomster og krydder.
Smak: Følger duften, svak bittertone fra midten og utover. (2005)
Mat: Enkle sommerretter.
Vurdering: Best nå. Godt kjøp. 83 p (2005)
Laget av: 100% Viognier
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Manuelt høstede druer, tradisjonell vinifikasjon med temperaturkontrollert gjæring i ståltanker
Bestill her:

÷
Canepa Winemaker's Selection Viognier 2005
Viña Canepa
Chile - Colchagua
13968 Vectura - kr 102,00 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Arcus
Farge og duft: Lys ung gul. Enkel fruktig duft med noe urter.
Smak: Saftig smak, litt skarpe syrer, ellers litt kjedelig. (2005)
Mat: Drikkevin.
Vurdering: Enkel og altså litt kjedelig vin som bør nytes nå. Verd prisen. 81 p (2005)
Laget av: 100% Viognier
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Presset ved lav temperatur (10 °C), temperaturkontrollert gjæring ved 16°C, 1 md. sur lie
Bestill her:

÷
Bestheim Riesling Réserve 2005
Bestheim
Frankrike - Alsace
15317 VSD - kr 104,70 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Robert Prizelius
Farge og duft: Lys gul. Lett frisk duft.
Smak: God fruktig smak, balansert, bra finish. (2005)
Mat: Salater, drikkevin.
Vurdering: God men mangler litt særpreg og mineralkarakter. Best nå. Godt kjøp. 83 p (2005)
Laget av: 100% Riesling
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell temperaturkontrollert vinifikasjon
Bestill her:

÷
Dopff au Moulin Riesling Réserve Cuvée Europe 2005
Dopff au Moulin
Frankrike - Alsace
15316 Vectura - kr 104,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Robert Prizelius
Farge og duft: Lys gul. Særpreget rieslingduft med innslag av krydder og svake mineraltoner.
Smak: Saftig smak med en del syrer og honning, tørr finish. (2002)
Mat: Lyst kjøtt med kremet saus.
Vurdering: Ikke helt vellykket men grei nok. Verd prisen. 82 p (2002)
Laget av: 100% Riesling
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjon
Bestill her:

÷
Sauvion Muscadet 2002
Sauvion
Frankrike - Muscadet
10114 Cuveco - kr 108,50 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Farge og duft: Lys gul med grønn kant. Ren fruktig duft med innslag av sjø.
Smak: Slank stil, bløt frukt og noe urter, tørr frisk finish. (2002)
Mat: Skalldyr, særlig østers.
Vurdering: En klassisk muscadet som er best innen et par år. Godt kjøp. 83 p (2002)
Laget av: 100% Muscadet (=Melon de Bourgogne)
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjon med bl.a. temperaturkontrollert gjæring i 21 dager, vinen ligger så på eget bunnfall i nesten 3 år før tapping
Bestill her:

÷
Ch. du Carpia 2005
SCA du Carpia
Frankrike - Bordeaux
15273 Vectura - kr 109,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Gavin
Farge og duft: Lys ung gul. Epler, sitrus og fatkrydder.
Smak: Følger duften, fatpreget tar litt overhånd. (2005)
Mat: Grillet kylling.
Vurdering: Litt overeiket. Best innen et år. Verd prisen. 80 p (2005)
Laget av: 65% Sauvignon Blanc, 25% Sauvignon Gris, 10% Semillon
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjon i eikefat, maserasjon ved lav temperatur
Bestill her:

+
Friends Riesling Trocken 2005
Cork Wines & Spirits
Tyskland - Pfalz
10130 Vectura - kr 320,10 (300cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Cork Wines & Spirits
Farge og duft: Ung gulgrønn. Lett enkel fruktig duft.
Smak: Frisk smak med markante syrer, ikke helt i balanse. (2005)
Mat: Alene.
Vurdering: Verd prisen. 78 p (2005)
Laget av: 100% Riesling
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjonsteknikk
Bestill her:
 

Du befinner deg her:

 

Innledning: Nyhetene på polet juli 2006

>>>

Del 1: Nyhetene på polet juli 2006 - hvitvin

 

Del 2: Nyhetene på polet juli 2006 - rødvin

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så kjapt får du dagens fiskemiddag på bordet
Dagens rett

Så kjapt får du dagens fiskemiddag på bordet

Mens fisken steker, blander du salaten av maiskorn og edamamebønner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her