Nye selskap i Arcus-Gruppen

Arcus Produkter utvider sin satsing på vin- og brennevinmarkedet, og oppretter derfor , i følge en pressemelding, tre nye selskaper innen gruppen.
Redaksjonen
20 Februar 2002 - 01:00

Arcus Produkter AS er Norges største aktør på vin- og brennevinsmarkedet, med en samlet markedsandel på ca. 30%. I tillegg til kjente brennevinsmerker som Linie, Vikingfjord, Upper Ten og Braastad står Arcus Produkter bak noen av de største vinsuksessene i Norge de siste årene, med merker som Cappella, La Vida og Canepa. For å utfylle vinsortimentet startet Arcus Produkter med import av agenturmerker i 1998, og selskapet representerer i dag et 40-talls anerkjente produsenter som Dom. Rothschild (Lafite), Southcorp Wines (Penfolds), Casa Girelli, Bodegas Julian Chivite og Champagne Ruinart.

Som et ledd i en videre utvikling av selskapet, har vi tatt en strategisk beslutning om økt satsing på det nordiske markedet for vin og brennevin. Som et ledd i denne strategien er det besluttet å opprette følgende nye selskaper i Arcus-gruppen, alle 100% eid av Arcus Produkter AS:

VINORDIA AS
ARCUS AB (Sverige)
ARCUS OY (Finland)

VINORDIA AS vil få tilført ansvaret for markedsføring og salg i det norske markedet av alle importmerker som i dag markedsføres av Arcus Produkter AS, noe som utgjør et samlet salgsvolum på ca 1 mill. liter og en omsetning på rundt 30 mill (2001). Arcus Produkter AS vil fortsatt være ansvarlig for markedsføring og salg av selskapets omfattende portefølje av egne vin- og brennevinsmerker, og konsentrere seg 100% om disse.

VINORDIA skal også kunne tilby sine prinsipaler en samlet nordisk løsning gjennom markedsføring og salg i Sverige og Finland gjennom de nye importselskapene som er under etablering.

ARCUS AB er opprettet med hovedkontor i Stockholm, og har ansvaret for markedsføring og salg av Arcus Produkters egne merker på det svenske markedet. Arcus Produkter har hatt en meget sterk salgsutvikling i det svenske markedet de siste 2 årene, primært i grensebutikkene, men etter hvert også i andre deler av landet. ARCUS AB vil også arbeide for å få tilført salgsansvar for agenturmerker i det svenske markedet.

ARCUS OY er opprettet med hovedkontor i Helsinki, og har ansvaret for markedsføring og salg av Arcus Produkters egne merker på det finske markedet og i Baltikum i tillegg til tax-free salg på fergerutene i Østersjøen. Dette er et meget interessant marked for Arcus Produkter som vi satser på å utvikle videre. ARCUS OY vil også arbeide for å få tilført salgsansvar for agenturmerker i det finske markedet.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis
Dagens rett
Honningglasert pinnekjøtt på thaivis

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis

Har du fortsatt pinnekjøtt som ikke er spist, har du kanskje lyst å prøve en helt annen vri. Prøv denne oppskriften. da vel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her