Ny restauranttrend

En av de siste trendene i restaurantbransjen er Dark Dining. Et måltid i komplett mørke.
Redaksjonen
24 Oktober 2007 - 19:49

Gjestene kan ikke se de andre i lokalet og selvsagt ikke maten. Hele poenget er at man skjerper de andre sansene når en sans forsvinner.
 
Ser man ikke maten eller noe annet, skjerpes altså luktesansen og smakssansen.
 
I USA har trenden dukket opp i mange storbyer, det samme er tilfelle i Europa. Enten får gjestene bind for øynene eller så er restauranten fullstendig uten lys.
 
Blinde servitører
På restaurant Dans le Noir i London har de det ikke bare fullstendig mørkt. Alle servitørene er blinde i tillegg.
 
Poenget med dette er å gi folk som kan se en følelse av hvordan det er å være blind. Dette skal være både spennende og en interessant opplevelse.
 
Finnes regler
Men det er enkelte regler for Dark Dining. For det første får du ikke velge hva du vil spise. Kokken bestemmer. Du kan selv velge om du vil bruke bestikk eller ikke. Har du allergier sier du bare fra i forkant. Det er ikke lov å smugtitte dersom du har bind for øynene.
 
Ingen telefoner
Må du på toalettet må du rekke opp hånden, så blir du ført avgårde. Og så er det selvsagt forbudt med mobiltelefoner og digitale klokker som avgir lys, skriver henne.no.
 
Til gjengjeld er det ofte underholdning, som for eksempel flamencogitarister eller steppedansere.
 
Her er noen restauranter som tilbyr trenden:
 
Dans le Noir i London, Camaje Bistro, Chez Bushwick og Galapagos Art Space i New York og Rover`s og Dinette i Seattle.
 
Alt startet som deler av et kunstprosjekt i Greenwich Village i 2005.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Start uka med en tacoinspirert pai
Dagens rett

Start uka med en tacoinspirert pai

Her blandes klassisk pai med alt du vanligvis setter på tacobordet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høsten er tiden for dekadente ølopplevelser - med dette får du alt og mer til
+
Tester

Høsten er tiden for dekadente ølopplevelser - med dette får du alt og mer til

Dette belgiske collab-ølet er det beste blant de testede ølene, siderne og mjødene i spesialpolet i oktober.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Mais og kantarell skaper stor smaksopplevelse til stekt fisk
Dagens rett

Mais og kantarell skaper stor smaksopplevelse til stekt fisk

Når både fersk mais og kantarell er å få tak i, må du benytte anledningen, som i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne måten å bruke fårikålkjøttet på gir enda mer smak
Dagens rett
Lammegryte med rotgrønnsaker

Denne måten å bruke fårikålkjøttet på gir enda mer smak

Dette er en perfekt rett til søndagsmiddagen og her kan du virkelig slå deg løs med de gode norske rotgrønnsakene og lammet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Start uka med en tacoinspirert pai
Dagens rett

Start uka med en tacoinspirert pai

Her blandes klassisk pai med alt du vanligvis setter på tacobordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høsten er tiden for dekadente ølopplevelser - med dette får du alt og mer til
+
Tester

Høsten er tiden for dekadente ølopplevelser - med dette får du alt og mer til

Dette belgiske collab-ølet er det beste blant de testede ølene, siderne og mjødene i spesialpolet i oktober.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når pærene er så gode som nå, fortjener de å spille hovedrollen
Dagens rett

Når pærene er så gode som nå, fortjener de å spille hovedrollen

Søte pærer kombinerer utrolig godt med en smaksrik kremet ost, som gorgonzola eller annen type om du ikke liker blåmuggkarakteren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til fårikål
Mat og vin i kombinasjon
Vin til fårikål

Slik velger du vin til fårikål

Stadig flere serverer fårikål som festmat, men hva serverer vi å drikke til den norske klassikeren?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når torsken får et dekke av ost og brød i bunn, smaker den ekstra godt
Dagens rett
Ostegratinert torsk og grønnsaker i form

Når torsken får et dekke av ost og brød i bunn, smaker den ekstra godt

Fisk som bakes i form har en lei tendens til å appellere bredt. Spesielt om det er et lag av ost på toppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mais og kantarell skaper stor smaksopplevelse til stekt fisk
Dagens rett

Mais og kantarell skaper stor smaksopplevelse til stekt fisk

Når både fersk mais og kantarell er å få tak i, må du benytte anledningen, som i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her