Ny restauranttrend
En av de siste trendene i restaurantbransjen er Dark Dining. Et måltid i komplett mørke.
Redaksjonen
24 Oktober 2007 - 18:49
Gjestene kan ikke se de andre i lokalet og selvsagt ikke maten. Hele poenget er at man skjerper de andre sansene når en sans forsvinner.
Ser man ikke maten eller noe annet, skjerpes altså luktesansen og smakssansen.
I USA har trenden dukket opp i mange storbyer, det samme er tilfelle i Europa. Enten får gjestene bind for øynene eller så er restauranten fullstendig uten lys.
Blinde servitører
På restaurant Dans le Noir i London har de det ikke bare fullstendig mørkt. Alle servitørene er blinde i tillegg.
Poenget med dette er å gi folk som kan se en følelse av hvordan det er å være blind. Dette skal være både spennende og en interessant opplevelse.
Finnes regler
Men det er enkelte regler for Dark Dining. For det første får du ikke velge hva du vil spise. Kokken bestemmer. Du kan selv velge om du vil bruke bestikk eller ikke. Har du allergier sier du bare fra i forkant. Det er ikke lov å smugtitte dersom du har bind for øynene.
Ingen telefoner
Må du på toalettet må du rekke opp hånden, så blir du ført avgårde. Og så er det selvsagt forbudt med mobiltelefoner og digitale klokker som avgir lys, skriver henne.no.
Til gjengjeld er det ofte underholdning, som for eksempel flamencogitarister eller steppedansere.
Her er noen restauranter som tilbyr trenden:
Dans le Noir i London, Camaje Bistro, Chez Bushwick og Galapagos Art Space i New York og Rover`s og Dinette i Seattle.
Alt startet som deler av et kunstprosjekt i Greenwich Village i 2005.
Forsiden akkurat nå