Ny nordisk vinkling

Årets finalister i Linie Award må ikke bare beherske kunsten å matche og bruke akevitt i maten, i år skal råvarene være nordiske.
Redaksjonen
18 September 2006 - 15:05

Den tredje utgaven av kokkekonkurransen Linie Award får 100 prosent nordisk fokus. Ikke bare inviteres kokker fra samtlige fem nordiske land til å delta. I år skal nemlig også råvarene være nordiske.
 
Hva som defineres som nordisk, finnes det ikke noe absolutt svar på. Råvarer som åpenbart faller innenfor kategorien er de som naturlig hører hjemme, vokser og lever i den nordiske flora og fauna, i følge arrangøren Arcus.
 
To retter
En av de fremste eksponentene for nordisk mat er Noma i København og kjøkkensjef René Redzepi er ventet å sitte i juryen som også i år har Eyvind Hellstrøm som sjef.
Håpefulle kokker kan sende inn forslag til to retter basert på nordiske råvarer.
 
Mens den første skal være en sjømatrett som passer til Linie Aquavit, skal den andre ha Linie Aquavit som en av ingrediensene som altså samtlige må være nordiske.
 
Attraktive premier
Selve finalen finner sted den 1. november. Vinneren belønnes med et to ukers opphold som "trainee" på en trestjerners Michelin-restaurant i Europa, reise og opphold inkludert, samt middag for to på samme restaurant.
 
Andre premie er tilsvarende på en tostjerners Michelin-restaurant i Norden, reise og opphold inkludert, samt middag for to på samme restaurant. Fjorårets vinner av Linie Award som var en konkurranse med skandinaviske deltakere var norske Even Ramsvik.
 
Apéritif er en av samarbeidspartnerne i denne ambisiøse kokkekonkurransen som du finner informasjon om påmelding m.m. til her: www.arcus.no/linieaward

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Supertoscaner som ikke får lov å hete det
+
Ukens vin

Supertoscaner som ikke får lov å hete det

Den kommer fra en hemmelig kilde, men at den er i et høyt kvalitetssjikt, forteller smaken alt om.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Supertoscaner som ikke får lov å hete det
+
Ukens vin

Supertoscaner som ikke får lov å hete det

Den kommer fra en hemmelig kilde, men at den er i et høyt kvalitetssjikt, forteller smaken alt om.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne suppa både varmer og skaper farge på middagsbordet
Dagens rett

Denne suppa både varmer og skaper farge på middagsbordet

En varm og deilig suppe gjør godt i novembermørket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her