Årets mesterskap arrangeres på Aker Brygge den 13. september, kl 14.00 og er en del av Matstreifs Sjømatfestival samme sted.
I tillegg til selve konkurransen blir det mange aktiviteter knyttet til østers. Målet er å øke interesse og kunnskap om østers. Selve mesterskapet er som før forbeholdt ansatte i restaurantbransjen.
Lang tradisjon
Dette unike mesterskapet har vært arrangert mer eller mindre årlig siden midten av 1980-tallet, og siden 1998 i Apéritif-regi. Og Irland har arrangert VM flere enn 50 ganger.
For å skape ny energi i konkurransen og øke rekrutteringen har arrangøren valgt å endre på konkurransereglene.
Fjorårets vinner kan ikke stille, og en deltaker kan vinne NM inntil tre ganger. Norgesmesteren representerer Norge i VM som finner sted i Irland siste helgen av september.
Kanskje en ny verdensmester?
Norge har så langt to østersverdensmestere, Ola Nilsson i 2004 og Øystein Reinsborg i 2005.
Har du lyst å føye deg inn i denne rekken av vinnere, kan du melde deg på til caroline.tangen@aperitif.no.
Årets premier er enda mer fristende enn tidligere år: Klokke til verdi av kr 15.000 og reise/opphold i forbindelse med besøk hos Champagne Palmer.
NM i østersåpning arrangeres i samarbeid med A la Carte, Palmer Group, Visit Ireland, Raymond Weil, Gourmethuset og Lektern.