Norske medaljehåp i helgens EM

Norges to beste østersåpnere, Heini Petersen og Xiang Xu, møter europaeliten til årets EM i Gøteborg siste helgen i februar.
Redaksjonen
23 Februar 2010 - 17:46

For andre gang arrangeres EM i østersåpning under den store matmessen Passion för Mat i Gøteborg, og lørdag den 27. februar klokken 16 er det et meget sterkt startfelt som møter Norges to medaljehåp.
 
Verdens beste
Regjerende verdensmester Xavier Caille (bildet til venstre) stiller til start i Gøteborg for Frankrike, mens Irland stiller med verdensmester fra 2007 og regjerende europamester Michael Moran, sammen med Michael Kelly og Stephan Nolan.
 
Sverige har i år en tredobbelt sjanse med fjorårets svenske mester Niklas Wiklund, samt Lars Karlson.
 
I tillegg stiller svenske Fredrik Lindfors som en av to deltakere for UK da han jobber ved en restaurant i London. I alt er det 20 deltakere fra 12 nasoner som stiller til start i årets EM.
 
Hvem som vinner i dette sterke feltet er helt åpent, og det tegner for en spennende og svært underholdende konkurranse. Så hvorfor ikke legge turen til Gøteborg denne helgen?
 
Vi ønsker våre norske medaljehåp lykke til i helgens EM!
 
Gourmet en hel helg
Matmessen Passion för Mat er lagt til Eriksbergshallen som ligger rett utenfor Gøteborg Sentrum, og messen er åpen fra fredag 26. februar til og med søndag 28. februar.
 
EM i østersåpning - lørdag 27. februar kl 16.00 - 19.00
 
Passion för Mat
26. - 28. februar 2010
Eriksbergshallen, Gøteborg
 
 
Deltakere EM i østersåpning 2010, Gøteborg:
 
• Niklas Wiklund - Sverige
• Lars Karlsson - Sverige
• Heini Petersen - Norge
• Xiang Xiu - Norge
• Simon Toensager - Danmark
• Henrik I Surina - Danmark
• Lasse Lundqvist - Finland
• Martin Söderström - Finland
• Anti Lepik - Estland
• Miguel Garrido Gonzales - Spania
• Simon Kealy - Wales
• Urs Müller - Tyskland
• Armando Lema - UK
• Fredrik Lindfors - UK
• Xavier Caille - France
• Michael Moran - Irland
• Micheal Kelly - Irland
• Stephen Nolan - Irland
• Libor Bad'ura - Tsjekkiske Republikk
• Stanislav Zukal - Tsjekkiske Republikk

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her