Norsk sjømat på menyen i Brussel

46 utstillere i den norske paviljongen vil ønske fiskeriminister Helga Pedersen velkommen til European Seafood Exposition (ESE) i Brussel den 9. mai. Hovedfokus under åpningen er knyttet til ferskfisklandet Norge.
Redaksjonen
03 Mai 2006 - 09:18

Norske sjømatbedrifter vil knytte kontakter, markedsføre og selge kvalitetsvarer fra våre kalde og klare farvann. Sjømatnæringen opplever for tiden stor internasjonal interesse for de norske produktene både fra villfangst og oppdrett.

Messen varer fra 9. til 11. mai. Etter avtale med Eksportutvalget for Fisk vil 16 restauranter i Brussel i denne perioden ha en spesialmeny med norsk sjømat. Spesielt vil fersk norsk kveite fremheves.

Stimulerer til samarbeid
Innovasjon Norge er opptatt av å stimulere til samarbeid langs hele verdikjeden i fiskerinæringen og flere nettverk er under utvikling. Norge har fortrinn på dette markedet fordi vi er store på sjømat og satser videre på denne tradisjonsrike næringen, vi har ledende fagkompetanse, vi har bred internasjonal erfaring og kompetanse på mange områder og ikke minst har vi store naturressurser som denne næringen er avhengig av.

Norges kystlinje inkludert øyer og fjorder er 57.000 kilometer lang. Til sammenligning er jorda ved ekvator 40.000 kilometer.

Norsk stand med 45 deltakere
Innovasjon Norge ser det som avgjørende for sjømatnæringen at Norge er tilstede ved ESE.  Dette betegnes som verdens største og viktigste sjømatmesse. Det er 13. gang i år at Innovasjon Norge organiserer den norske fellesstanden. Det er totalt rundt 1.200 utstillere på ESE og messearrangørene forventer nesten 20.000 besøkende fra over 100 land. De norske deltagerne profilerer et bredt utvalg av sjømatprodukter som også blir servert til paviljongens utstillere og deres gjester på fellesstandens restaurant.

Størst i Europa
Norge er Europas største leverandør av fisk- og fiskeprodukter. I løpet av de siste ti år fordoblet verdien seg til over 30 milliarder kroner. 95 prosent av produksjonen eksporteres til nærmere 150 land. Næringen sysselsetter totalt ca 30.000 personer, hvorav 14.000 i fiske, 6.000 i oppdrett og 10.000 i foredling. Innen mottak og produksjon av fisk er det vel 800 anlegg og det er ca 500 godkjente eksportører som representerer salgssiden.

Oversikt over de norske utstillerne:

Informasjon:

Kilde: Innovasjon Norge

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

6 superlekre viner fra Tyskland til nydelig 5-retters fra Klosteret
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 20. februar i Oslo

6 superlekre viner fra Tyskland til nydelig 5-retters fra Klosteret

Den 20. februar er det klart for nok en uforglemmelig aften på Klosteret. Nyt en 5-retters meny med 6 viner fra to av Tysklands beste vinprodusenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her