Norsk sjømat i London

Hele 2500 måltider med norsk laks og kamskjell gikk med i løpet av fire dager under Taste of London.
Redaksjonen
13 Juli 2007 - 16:51

Det var stjernekokk Pascal Proyart fra restaurant One-O-One som i samarbeid med Eksportutvalget for fisk disket opp med norsk mat for et matinteressert publikum.
 
I løpet av de fire dagene gikk det med nærmere 300 kg norsk laks og 2 000 norske kamskjell til retten Confit of Norwegian salmon and scallop mi-cuit, truffle potato mousseline and foie gras jus roti.
 
God arena
- Når så mange mennesker kommer for å få en smak av rettene med norsk laks og kamskjell sier det seg selv at produktene faller i smak for svært mange. Tilbakemeldingene var overveldende, folk kom tilbake både en og to ganger, og uttrykte at dette var det beste måltidet de hadde smakt hele dagen. Disse besøkende er folk med en stor kulinarisk interesse og mange fungerer som opinionsledere i matmiljøene i England. Her hadde vi en unik mulighet til å vise dem hvor godt det smaker med norsk sjømat, sier prosjektleder Line Børnick-Sørhaug til Eksportutvalgets hjemmeside.
 
Sverger til norsk
Pascal Proyart er ingen hvem-som-helst i restaurantverdenen. One-O-One er valgt til Londons beste fiskerestaurant fem år på rad av Harden's Restaurant Guide. Restauranten gjenåpner i slutten av juli etter tre måneders oppussing, og Pascal vil fremdeles servere norsk laks, torsk, kveite og kamskjell. Menyen blir supplert med flere norske arter utover høsten, men det er norsk kongekrabbe som fremdeles er restaurantens bestselger.
 
Under Taste of London arrangerte Eksportutvalget for fisk en konkurranse på standen til One-O-One. Nærmere 1000 mennesker meldte seg på konkurransen ved å svare på noen enkle spørsmål om norsk sjømat og One-O-One. Vinneren får bli med på tur til Norge med Pascal Proyart til høsten.
 
Fjerde året
Taste of London ble avholdt for fjerde året på rad og er en fire dagers matfest der 50 av Londons beste restauranter serverer smakebiter til 50 000 besøkende. Kvaliteten er høy, til sammen 13 Michelin-stjerner hadde restaurantene som deltok. Foruten One-O-One deltok blant annet Jamie Oliver's Fifteen, 3 av Gordon Ramsay's restauranter og Tom Aiken's 2 restauranter.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene
+
Tester

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene

Marsnyhetene byr på en rekke legender og viner med legendepotensial fra mange vinområder og druesorter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bruno Paillard: Ingen over ingen ved siden
+

Bruno Paillard: Ingen over ingen ved siden

Alice Paillard viderefører faren Brunos 40 år gamle filosofi som aldri har vært mer aktuell enn nå. Den kommer fullt til uttrykk gjennom deres NPU – nec plus ultra – den optimale champagne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften
Dagens rett

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften

En virkelig delikatesse er hva vi varter opp med som dagens rett - som blir ekstra godt med filet fra skreins kraftige ryggstykke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Inviter på denne franskinspirerte lammegryten
Dagens rett

Inviter på denne franskinspirerte lammegryten

Varm og full av smak, men likevel lett å lage - dette er en perle av en søndagsmiddag som alle kan klare å få til.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene
+
Tester

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene

Marsnyhetene byr på en rekke legender og viner med legendepotensial fra mange vinområder og druesorter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bruno Paillard: Ingen over ingen ved siden
+

Bruno Paillard: Ingen over ingen ved siden

Alice Paillard viderefører faren Brunos 40 år gamle filosofi som aldri har vært mer aktuell enn nå. Den kommer fullt til uttrykk gjennom deres NPU – nec plus ultra – den optimale champagne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du marsutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du marsutgaven 2025 av Apéritif magasin

København byr på koreansk mattempel og drikken du får der, finnes også i Norge. Både El Salvador og Valpolicella besøkes, og naturvinens framtid diskuteres også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset - vi snakker om viner som skriver verdenshistorie
+
Godbiter i pollisten

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset - vi snakker om viner som skriver verdenshistorie

Boka som velfortjent har tatt Norge med storm, fortjener også noe unikt i glasset. Mer unikt enn dette skal du lete lenge etter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne suppen er den reneste medisin for alle sanser
Dagens rett

Denne suppen er den reneste medisin for alle sanser

Knallgul, sødmefylt og varmt krydret med ingefær som i seg selv er den beste medisin mot forkjølelse. Oppskriften er superenkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften
Dagens rett

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften

En virkelig delikatesse er hva vi varter opp med som dagens rett - som blir ekstra godt med filet fra skreins kraftige ryggstykke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her