For meg er feiringen av Sankthans den første virkelige markeringen av at sommeren endelig har kommet.
Det er noe trolsk og uvirkelig ved det å se alle de mange Sankthansbålene som speiler seg i vannet i det man slapper av med sin kjære eller med gode venner og hilser sommeren velkommen i den lyse kvelden.
Når det er fest er det også deilig med en god cocktail, og på Sankthansaften går vi for en drink med norske smaker.
Nå, i midten av juni, begynner de første norske ferskpotetene å komme i butikkene, og ikke bare kan du nyte av delikatessen i sin naturlige form, det lages jo også som mange vet førsteklasses brennevin på poteter i Norge.
Akevitt er en del av den norske sjelen, og det finnes akevitter for enhver matrett eller anledning. I fjor ble det til og med lansert en egen akevitt laget utelukkende på
norske mandelpoteter.
Denne drinken er enkel å lage og ser fantastisk ut. Dessuten kan du servere den både som en apéritif eller som en longdrink etter maten, og med sin sprudlende karakter er den herlig forfriskende.
Appelsinsirup lager du enkelt selv ved å ta saften fra tre gode appelsiner som du koker sammen med en kopp vann og en kopp sukker til den begynner å bli tyktflytende.
Riv også gjerne litt av skallet og ha i sirupen for mer smak.
Vi ønsker deg en riktig god Sankthansfeiring!
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase
Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post. Se lenger ned for mer info.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her
Ukens drink som e-post er en tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis. Hver fredag får du som abonnerer på Ukens drink en e-post med helgens lekreste drink - rett i e-postkassen din.