Norgesmester møter sterk konkurranse i VM

Norges beste østersåpner, Heini Petersen, møter sterk konkurranse i helgens VM i Irland.
Redaksjonen
26 September 2009 - 01:16

Denne helgen går det 55. verdensmesterskapet i østersåpning av stabelen i den vest-irske byen Galway.
 
Årets norske mester, Heini Petersen, har ikke mindre enn fem Norgesmester-titler, en seier i Nordisk mesterskap og en tredjeplass i VM å se tilbake på, og er svært tent foran lørdagens VM-finale.
 
Sterk nordisk dominanse
Norge rangeres som verdens-ener innen østersåpning foran Sverige, og med vertslandet Irland hakk i hel.
 
Rangeringen er basert på landenes plassering i VM de siste fem år, og her kan Norge skryte av to verdensmestere (Ola Nilsson og Øystein Reinsborg) samt flere gode plasseringer av Petersen.
 
Knivskarp konkurranse
I lørdagens finale møter Petersen meget rutinerte østersåpnere fra så vel Sverige som Irland.
 
Det var Niklas Wiklund som vant en etterlengtet seier i årets svenske mesterskap etter flere år i toppsjiktet.
 
Han representerte Sverige så sent som i 2002, og hans konkurransetid på 3 minutter og 36 sekunder er nesten halvminuttet raskere enn hva Petersen presterte i årets NM.
 
De to får virkelig noe å bryne seg på, da ingen ringere enn hjemmefavoritten Michael Moran fra Morans Oyster Cottage utenfor Galway, og verdensmester i 2007, møter dem i finalen. Med en totaltid på 2 minutter og 33 sekunder i torsdagens irske mesterskap blir han en hard nøtt å knekke for vår favoritt.
 
Vi ønsker østersåpnerne lykke til i årets VM.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her