Norges største restaurantguide

Gule Sider i samarbeid med Apéritif satser på å lage den største og mest innholdsrike restaurantguiden på det norske markedet. Både på papir og nett.
Redaksjonen
03 Mai 2006 - 17:18

Restaurant er det femte mest brukte søkeordet på Gule Sider Internett, som har bortimot 1 million brukere i uken. Jevnlige markedsundersøkelser viser også at det er hele 2,2 millioner av oss bruker katalogen i løpet av et år, og restauranter er en av de mest brukte bransjeoppslagene.

Apéritif skal bidra i produktutviklingen både på papir og nett, og levere stoff både til nettutgaven og til katalogen. På nettet vil det også være mulig å søke i Apéritifs Kokebok og Polliste, mens i papirutgaven av katalogen skal Apéritif gi råd til de som skal ut å spise. Også på aperitif.no blir det mulig å søke etter restauranter og spisesteder.

Helt nytt i katalogen
- Restaurantguiden i den trykte katalogen vil i tillegg til alfabetisk oppføring ha en svært informativ del med bilder av restaurantene og symboler som viser nasjonalitet, type mat etc. Der gir vi også, i samarbeid med Apéritif, tips om mat og drikke, sier Anita Parvin, produktsjef for Gule Sider Katalog og fortsetter:

- Trykte medier er i en rivende utvikling for å møte nye brukerbehov, og Gule Sider følger denne trenden. Se for eksempel på magasinene til dagsavisene og antallet nyetablerte nisjeblader. De trykte mediene er og forblir viktige mediekanaler fordi de møter et annet informasjons- og bruksbehov hos folk enn internett, sier hun.
 

Felles symboler
Enten gjestene dine velger nettet eller den trykte utgaven av Gule Sider vil de finne at symbolbruken er lik og at det er lett å kjenne seg igjen. Utfyllende informasjon om hverenkelt restaurant gjør det også enklere for brukerne å orientere seg på en rask og enkel måte.

Betydelig for Apéritif
- Vi er selvfølgelig stolte av å bli valgt som samarbeidspartner for den største aktøren i Norden for slike tjenester som Gule Sider jo er, sier Jan H. Amundsen, redaktør i Apéritif og fortsetter:

- Dette vil garantert også bety mye for besøket på aperitif.no. Siden vi skal levere alt det redaksjonelle stoffet om mat og drikke til Restaurantguiden på nettet, vil mange oppdage nettstedet vårt og trafikken øke. Når vi eksempelvis legger ut en presentasjon av en av testene våre, vil leseren bli flyttet direkte fra Gule Sider Internett til aperitif.no, sier Amundsen.

Forbrukerne ønsker temafokusering
- Trenden er klar; forbrukerne vil ha temafokuserte blader og guider.

Hege Svendsen er medierådgiver i mediebyrået Carat, og ser tydelig hvilken vei det går i mediemarket:
- Stadig flere blader, aviser og magasiner lager spesialutgaver og bilag som handler om et spesielt tema, sier hun blant annet til Effekt, kundemagasinet til Gule Sider.
 

Mer penger, mindre tid
- Bakgrunnen for denne utviklingen er behov og ønsker hos leserne, sier Svendsen. - En av årsakene er nok at nordmenn generelt har mer penger mellom hendene enn tidligere, og bruker mer på reiser, middager på byen og andre lystbetonte aktiviteter. Dermed har de også lyst til å lese mer om det. En annen årsak er at de fleste har lite tid. Istedenfor å lete flere steder, ønsker de å finne alt de trenger innenfor et tema på ett sted, påpeker Hege Svendsen.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Supertoscaner som ikke får lov å hete det
+
Ukens vin

Supertoscaner som ikke får lov å hete det

Den kommer fra en hemmelig kilde, men at den er i et høyt kvalitetssjikt, forteller smaken alt om.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Supertoscaner som ikke får lov å hete det
+
Ukens vin

Supertoscaner som ikke får lov å hete det

Den kommer fra en hemmelig kilde, men at den er i et høyt kvalitetssjikt, forteller smaken alt om.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 6 stiler pinot noir kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 07. mars

Utforsk 6 stiler pinot noir kombinert med småretter

Smak mat og vin i kombinasjon med sommelier og tidligere kokk på Noma, Thea Engvik, som guider deg gjennom kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her