Norges beste vinkelner jobber på stjernerestauranten Ylajali

Norges beste vinkelner jobber på stjernerestauranten Ylajali

Simon Zimmermann, til daglig vinkelner på Ylajali, sikret seg NM-tittelen i sitt tredje forsøk. Fra før av har han seier i et nordisk mesterskap å skilte med.
Aase E. Jacobsen
08 Februar 2015 - 21:50

Simon Zimmermann deltok i sin første konkurranse i 2008 – sju år senere og mange finaleplasser er NM-tittelen i boks.

Det fikk han i tøff konkurranse med fjorårsvinner Henrik Dahl-Jahnsen, Bølgen & Moi, Ny-Hellesund, som i år måtte ta til takke med tredjeplassen. Mellom gutta snek Heidi Iren Hansen, Kulinarisk Akademi, seg inn på en solid andreplass.

Det har ifølge juryleder Pontus Dahlstrøm aldri vært så tett i finalen som i år. Heidi var tøffeste jenta i klassen og dekanterte en dobbelmagnum Castello di Brolio i Riedels Amadeo-karaffel. De andre to kandidatene valgte to magnumkarafler. Likevel vant Simon med 1059 poeng av 2200 mulige, Heidi fikk 1020 og Henrik 953 samlet etter de innledende rundene og finalens ulike øvelser.

Siden Simon allerede har vunnet nordisk (i 2013), er det Henrik og Heidi som begge for andre gang skal representere Norge. Det skjer i oktober i Island. Det blir en fin «stopover» for Henrik som skal videre til VM i Argentina i 2016.

I junior-NM gikk Marius Fidje Tjelta, Smalhans, av med seieren foran Erik Strugstad, Scandic Nidelven, og Nora Paynter Gundersen, Beverage Academy/Barotto. Også her var det tett i teten.

Deltakere i NM 2015:
Henrik Dahl Jahnsen, Bølgen & Moi Ny-Hellesund
Alexander Keith Jones, Bokbacka
Aaron Apew, Farris Bad
Simon Zimmermann, Restaurant Ylajali
Helle Hasting, Statholdergaarden
Heidi Iren Hansen, Kulinarisk Akademi
Remi Hilmar Melano, Grefsenkollen Restaurant
Sebastian Philipsson, Havfruen
Aleksander Iversen, Statholdergaarden

Deltakere i junior-NM:
Marius Fidje Tjelta, Smalhans
Eric Shabaj, Alba Imperial
Pål Gøran Stolt-Larsen Pettersen, Tango bar & kjøkken
Adrian Breiby, To rom og kjøkken
Marelius Moen, Ågot Lian
Mathias Toresen, Brasserie France
Mijail Fabrizio Alata Mamani, Brasserie France

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen
+
Tester
Sniktitt på januarnyhetene

Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen

De første 700 vinene blant januarnyhetene er testet, og det lover godt for den som ikke helt har klart å slippe champagneglasset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Tre barolo-kupp i 2020-årgang venter på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

Tre barolo-kupp i 2020-årgang venter på et pol nær deg

Samtlige er gode gamle kjenninger som i denne årgangen har fått ekstra mye sjarm.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets første søndag fortjener en varmende suppe som denne
Dagens rett

Årets første søndag fortjener en varmende suppe som denne

Du kan bruke rester av kjøtt - saltet eller røykt - det varmer godt for både kropp, sjel og lommebok.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du en rimelig festmiddag til årets første helg
Dagens rett

Slik lager du en rimelig festmiddag til årets første helg

Torsk er en sikker vinner fra fiskedisk eller fryseboks. Når den får følge av en smaksrik "paella" basert på det du har i kjøleskapet, er seieren sikret.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen
+
Tester
Sniktitt på januarnyhetene

Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen

De første 700 vinene blant januarnyhetene er testet, og det lover godt for den som ikke helt har klart å slippe champagneglasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Tre barolo-kupp i 2020-årgang venter på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

Tre barolo-kupp i 2020-årgang venter på et pol nær deg

Samtlige er gode gamle kjenninger som i denne årgangen har fått ekstra mye sjarm.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du vin til taco
Mat og vin i kombinasjon
Vin til taco

Slik velger du vin til taco

Fredagstacoen har har nesten blitt hellig her i Norge, og mange koser seg kanskje med et glass vin på fredagskvelden. Hvilken vin velger vi da til taco?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Mattrender 2025: Nå kan du spise taco også på Michelinrestaurant
+

Mattrender 2025: Nå kan du spise taco også på Michelinrestaurant

Da snakker vi ikke om den norske fredagstacoen, men den autentiske meksikanske som fortsetter å være en sterk trend også i 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag er det barna som bestemmer middagen
Dagens rett
Enkel pølserett med bacon og ost

I dag er det barna som bestemmer middagen

Pølser er raskt å lage - her har klassikeren med potetmos fått en vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets første søndag fortjener en varmende suppe som denne
Dagens rett

Årets første søndag fortjener en varmende suppe som denne

Du kan bruke rester av kjøtt - saltet eller røykt - det varmer godt for både kropp, sjel og lommebok.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her