Norges beste lutefisk

Tromsøbedriften Ivan Lorentzen Fiskeforretning vant det uoffisielle NM i Lutefisk.
Redaksjonen
17 Oktober 2007 - 09:00

I juryen satt blant andre mesterkokk Harald Osa, TV 2-kokken Wenche Andersen og Ingeborg Moe fra Eksportutvalget for fisk.
 
Fantastisk fisk
- Da vi fikk den på tallerken, så var det en fantastisk fisk, både i smak, lukt og konsistens. Vi ble fort enige i dommerpanelet at dette var en klar vinner, sier Harald Osa til VG.
 
Viktig
Eier og daglig leder i Ivan Lorentzen Fiskeforretning AS, Ingvard Lorentzen er klar på at NM-gullet er viktig for bedriften.
 
Så langt i år har den 111 år gamle bedriften produsert rundt 40 tonn fisk, men etter NM-gullet har etterspørselen økt. Derfor blir det trolig økt produksjon neste år.
Gode råvarer
Ingvards far heter Trond I.T. Lorentzen. Han understreker hva som er alfa og omega for å produsere god lutefisk.
 
- Det handler om gode råvarer og å hele tiden vite hva man holder på med. Vi har lokale leverandører som drar ut på morgenen og leverer til oss på ettermiddagen. Fisken blir hengt på hjellen samme døgnet som den kommer på land, sier Lorentzen senior
 
Brødrene Andreassen AS fra Værøy i Lofoten tok sølvet, mens Rya Produkter AS fra Tromsø tok bronsemedaljen.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Topp chablis til skrei på 161 pol
+
Godbiter i pollisten

Topp chablis til skrei på 161 pol

Denne strålende chablisen kan ikke vente til å slå følge med full skreipakke. Sikre deg flaskene nå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bli kjent med en «ny» druesort fra Piemonte - og det til en veldig god pris
+
Ukens vin

Bli kjent med en «ny» druesort fra Piemonte - og det til en veldig god pris

Albarossa er en glemt krysning, som velfortjent har fått fornyet interesse. Godt nytt for alle som elsker barbera.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene
+
Tester

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene

Marsnyhetene byr på en rekke legender og viner med legendepotensial fra mange vinområder og druesorter.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Forsiden akkurat nå - 2

Topp chablis til skrei på 161 pol
+
Godbiter i pollisten

Topp chablis til skrei på 161 pol

Denne strålende chablisen kan ikke vente til å slå følge med full skreipakke. Sikre deg flaskene nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du marsutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du marsutgaven 2025 av Apéritif magasin

København byr på koreansk mattempel og drikken du får der, finnes også i Norge. Både El Salvador og Valpolicella besøkes, og naturvinens framtid diskuteres også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset - vi snakker om viner som skriver verdenshistorie
+
Godbiter i pollisten

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset - vi snakker om viner som skriver verdenshistorie

Boka som velfortjent har tatt Norge med storm, fortjener også noe unikt i glasset. Mer unikt enn dette skal du lete lenge etter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er knapt mulig å lage middagen raskere (og billigere)
Dagens rett

Det er knapt mulig å lage middagen raskere (og billigere)

Ferdige nudelpakker er en enkel og billig basis for raske middager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bli kjent med en «ny» druesort fra Piemonte - og det til en veldig god pris
+
Ukens vin

Bli kjent med en «ny» druesort fra Piemonte - og det til en veldig god pris

Albarossa er en glemt krysning, som velfortjent har fått fornyet interesse. Godt nytt for alle som elsker barbera.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her