Norges beste hotellfrokost kåret

Fredag ble Norges beste hotellfrokost kåret for tredje året på rad. Grand Hotel i Oslo og Rica Nidelven Hotel er best.
Redaksjonen
07 Mai 2007 - 12:37

En jury har vurdert 300 norske hoteller og smakt seg frem til den beste frokosten. Rica Nidelven Hotel vant også i fjor.

Et bredt utvalg av pålegg, varmmat, brødprodukter, frukt og grønnsaker samt varm og kald drikke har vært avgjørende. I tillegg er det lagt stor vekt på atmosfære, presentasjon, informasjon, tilgjengelighet og service.

Juryen har bestått av mesterkokken Lars Erik Undertun, matfotografen Bengt Wilson og Stephen Twining som er 10. generasjon i tedynastiet Twinings.

Tøff konkurranse
- Konkurransen er knalltøff. Flere og flere gjester mener at frokosten ved hotellet er svært viktig og skiller de gode hotellene fra de mindre gode, sier Stephen Twining.

I følge juryen har begge vinnerne på hver sin unike måte klart å skape en opplevelsesrik frokost. Grand Hotel med sitt klassiske miljø i de tradisjonsrike lokalene til Grand Café. Rica Nidelven Hotel på sin side med et moderne preg og stilren atmosfære ved Nidelvens bredder.

Høy kvalitet
Felles for begge hotellene er et usedvanlig godt utvalg mat av høy kvalitet, presentert på en delikat måte.

- Det finnes lite å sette fingeren på ved de to buffetene, og det er ikke mulig å skille mellom de to vinnerne, sier Stephen Twining.

Hele Norge
Gjennom siste halvdel av 2006 har juryen i Twinings Best Breakfast besøkt landets hoteller, på jakt etter Norges beste hotellbuffet 06/07.

På tredjeplass i konkurransen havner Clarion Hotel Oslo Airport, som viser frokost på sitt aller beste, men ikke helt på høyde med vinnerhotellene.

Fra venstre: Martina Rabsch, Food & Beverage Manager Rica Hotels, Lars Erik Vesterdal, kjøkkesjef Rica Nidelven Hotel, Stephen Twining fra Twinings, Anders Iden, kjøkkensjef Grand Hotel, Dejan Vucetic, frokostkokk Grand Hotel og Rita Abou Mrad, frokosthovmester Grand Hotel.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene
+
Tester

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene

Marsnyhetene byr på en rekke legender og viner med legendepotensial fra mange vinområder og druesorter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bruno Paillard: Ingen over ingen ved siden
+

Bruno Paillard: Ingen over ingen ved siden

Alice Paillard viderefører faren Brunos 40 år gamle filosofi som aldri har vært mer aktuell enn nå. Den kommer fullt til uttrykk gjennom deres NPU – nec plus ultra – den optimale champagne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften
Dagens rett

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften

En virkelig delikatesse er hva vi varter opp med som dagens rett - som blir ekstra godt med filet fra skreins kraftige ryggstykke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Inviter på denne franskinspirerte lammegryten
Dagens rett

Inviter på denne franskinspirerte lammegryten

Varm og full av smak, men likevel lett å lage - dette er en perle av en søndagsmiddag som alle kan klare å få til.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene
+
Tester

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene

Marsnyhetene byr på en rekke legender og viner med legendepotensial fra mange vinområder og druesorter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bruno Paillard: Ingen over ingen ved siden
+

Bruno Paillard: Ingen over ingen ved siden

Alice Paillard viderefører faren Brunos 40 år gamle filosofi som aldri har vært mer aktuell enn nå. Den kommer fullt til uttrykk gjennom deres NPU – nec plus ultra – den optimale champagne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du marsutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du marsutgaven 2025 av Apéritif magasin

København byr på koreansk mattempel og drikken du får der, finnes også i Norge. Både El Salvador og Valpolicella besøkes, og naturvinens framtid diskuteres også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset - vi snakker om viner som skriver verdenshistorie
+
Godbiter i pollisten

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset - vi snakker om viner som skriver verdenshistorie

Boka som velfortjent har tatt Norge med storm, fortjener også noe unikt i glasset. Mer unikt enn dette skal du lete lenge etter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne suppen er den reneste medisin for alle sanser
Dagens rett

Denne suppen er den reneste medisin for alle sanser

Knallgul, sødmefylt og varmt krydret med ingefær som i seg selv er den beste medisin mot forkjølelse. Oppskriften er superenkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften
Dagens rett

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften

En virkelig delikatesse er hva vi varter opp med som dagens rett - som blir ekstra godt med filet fra skreins kraftige ryggstykke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her