Ni nye minipol

Styret i Vinmonopolet har vedtatt å åpne ni filialer som et tidsavgrenset prøveprosjekt innenfor en ny butikkategori.
Redaksjonen
22 August 2007 - 16:04

Vi snakker kort og godt om nye minipol.
 
Bakgrunnen for prøvedriften er et ledd i Helse- og omsorgsdepartementets målsetting om videre utbygging av butikknettet til Vinmonopolet for å bedre tilgjengeligheten.
 
Her er kommunene
Følgende kommuner skal være med i prøveprosjektet:
 
Løten (Hedmark), Lom (Oppland), Drangedal (Telemark), Luster (Sogn og Fjordane), Vanylven (Møre og Romsdal), Salangen (Troms), Lødingen (Nordland), Vardø (Finnmark) og Namsskogan (Nord-Trøndelag).
 
Kriteriene
Kriterier for testing av filialkonseptet er basert på følgende: Geografisk spredning av butikkene. Størrelse. Nærhet til omegnskommuner eller andre vinmonopolbutikker. Turistkommuner. Filialkonsept knyttet til eksisterende vertsbutikk og filialkonsept knyttet til ny vertsbutikk.
 
Prøveperioden blir på 12 måneder og oppstarten er i løpet av høsten.
 
Opptil 90 butikker
Vinmonopolets foreløpige analyser og vurderinger viser en mulighet for å etablere totalt 70 til 90 nye butikker.
 
Det skal etableres ordinære butikker parallelt med prøveperioden av filialbutikker. Dette er større butikker innenfor dagens kategorier, slik som for eksempel grunnsortimentsbutikk eller distriktsbutikk.
 
Et typisk minipol skal ha 100-200 varer i utsalget og være på rundt 25 kvadratmeter. Volumet vil trolig ligge på 25 000 til 50 000 liter per år.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her