Lo Sang del Païs 2013 (48739)er en gjenganger i spaltene, og det med god grunn.
Den skuffer aldri, men byr alltid på god saftighet og friskhet samt druetypen og Marcillac-appellasjonens lett rustikke, men akk, så sjarmerende karakter. I en relativt nyankommet 2013-utgave lever den opp til forventningene.
Super til lam
En årgang som har gitt en vin med noe mer fasthet og stor friskhet. Den blir helt super til høstens mer robuste lammeretter.
Her finner du spennende oppskrifter med lam
Dessuten har den fått selskap av en litt mer påkostet utgave. Men Dom. du Cros Marcillac Cuvée Vieilles Vignes 2012 (13399)er ikke påkostet i betydning «fatsminket», fatene den er modnet i er mer enn 30 år gamle. Disse store fatene er laget av både eik og kastanje.
Skikkelig høstvin
Det du må betale noen tiere mer for er den ekstra konsentrasjonen som druer fra eldre vinstokker gir. Til denne vinen er det brukt druer fra planter som er fra 45 til 100 år gamle.
Dette gjør gamle vinstokker for vinen
Resultatet er en svært så lekker og kompleks vin med veldig god dybde, og et godt alternativ til både Bordeaux og andre «høstlige» rødviner. Den passer derfor til «alt» av kjøtt, så vel lam storfe som vilt.