Dagens rett

Moules a la provençale - blåskjell gratinert på Provence-metoden

Servert på denne måten får blåskjellene enda mer karakter

Servert på denne måten får blåskjellene enda mer karakter

Blåskjell hører hjemme i enhver helgemeny. Populært og lettlaget. Denne vrien er intet unntak.
19 Mars 2022 - 01:00

Blåskjell er både rimelig, enkel og smakfull kosemat. På med tomater og urter samt annet godt og inn i ovn, eller under grill dersom været tillater. Det er faktisk vår ute. 

Og med dette på menyen blir vårfølelsen enda sterkere. 

Se alt det andre du kan lage med blåskjell

Moules a la provençale - blåskjell gratinert på Provence-metoden

Moules a la provençale - blåskjell gratinert på Provence-metoden

Fremgangsmåte

Provençalesausen:
Surr løk, hvitløk, selleri og krydderurter i olivenolje på svak varme til ingrediensene er myke. Bland inn tomatpuré og tomater. Tilsett hvitvin. La det putre på svak varme i 30 minutter. Smak til med salt, pepper og sukker.

Sett stekeovnen på 300 grader eller bruk grillen.

Slik koker du blåskjell

Fjern den øverste skalldelen på de dampede skjellene og legg dem på ildfaste fat. Fordel provencalesausen over de blåskjellene. Dryss over griljermel og sett fatet i stekeovn på sterk varme eller grill i 3-4 minutter til de er gylne. Dryss basilikum over, og server straks.

Se alt det andre du kan lage med blåskjell

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Moules Basis blåskjellgryte - slik koker du blåskjell

Moules Basis blåskjellgryte - slik koker du blåskjell

Fremgangsmåte

Oppbevar skjellene kjølig og mørkt - tildekket, men ikke lukket i plast, for de må kunne puste.

Kun levende skjell skal brukes. De skjellene som gaper litt, vil lukke seg om du gir de et lite kakk. Tviler du så legg dem i vann. Kast de som ikke lukker seg.

Ha blåskjellene i en kjele sammen med løk, purre, selleri og smør/olje. Bruk sterk varme, da går det raskt. Sett på lokk.

Etter 3-4 minutter ristes kjelen 3 ganger, slik at de underste skjellene kommer opp. Damp videre 3-4 minutter til skjellene har åpnet seg og server straks. Når skjellene åpner seg kan du tilføre den smaken du ønsker. Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.

Tips:  Majones eller aioli og pommes frites brukes som tilbehør. Nystekt loff smaker også godt.

Se alt det andre du kan lage med blåskjell

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her