Mister bevillingen for utgått vin

Bakgaarden Pub og Losji på brygga i Tvedestrand fikk besøk av skjenkekontrollen som fant alkoholfri vin i hylla som var over best-før-dato.
Redaksjonen
04 September 2009 - 17:00

Nå kan serveringsstedet bli straffet med inndragning av skjenkebevillingen i 20 dager.
- I utgangspunktet legger jeg meg flat. Brudd på skjenkereglene skal ikke forekomme. Men i dette tilfellet reagerer jeg, sier Maria Aanby til Tvedestrandsposten.

Kan selge den
Hun har vært i kontakt med Mattilsynet som har opplyst at man faktisk kan selge og servere alkoholfri vin etter utgangen av best-før-datoen, dersom ikke kvaliteten er forringet. - Disse flaskene sto jo uåpnet og kjølig, påpeker Aanby til avisen.

Også i februar 2008 var Securitas-vaktene på besøk. Da reagerte de på fargen på den alkoholfrie vinen som sto i hylla til puben. Den gang var det ingen datostempling på flaskene. Maria Aanby fikk likevel en skriftlig advarsel av Tvedestrand kommune.

- Etter å ha mottatt denne advarselen, gikk jeg umiddelbart til Vinmonopolet i Arendal for å kjøpe nye flasker med alkoholfri vin, forteller hun til Tvedestrandsposten.

Alkoholfri vin er imidlertid ikke det det selges mest av på polet, og det viste seg at vinen hadde stått i polhylla en stund, og best-før-datoen utløp bare noen måneder etter at pubinnehaveren kjøpte dem. Datomerkingen er en følge av et EU-direktiv som kom for noen få år siden.

Polet har også problemer
Vinmonopolet fortalte henne at den alkoholfrie vinen er holdbar lenge etter utløpsdatoen. I tillegg fikk hun opplyst at også polet har problemer med at vinen blir stående en stund i hyllene, fordi det er lite omsetning av denne typen produkter.

Hun har drevet puben på brygga i Tvedestrand i ni år. I løpet av disse årene har det kun vært én gjest som har bestilt ett glass alkoholfri vin.

Det er politikerne i Tvedestrand som avgjør hvilken straff Aanby skal få for at den alkoholholdige vinen ikke var innenfor best før-datoen da kontrollørene kom på besøk. Rådmann Jarle Bjørn Hanken mener inndragningen av skjenkebevillingen i 20 dager er passende straff.

Tror på de folkevalgte
- Jeg håper og tror politikerne har et annet syn, sier Aanby. Pubinnehaveren understreker at hun bruker mye ressurser på å holde lover og regler, og å påse at det er ordentlig og greit på skjenkestedet.

Tærer på økonomien
Dersom kommunestyret vedtar å inndra skjenkebevillingen, vil det selvsagt få økonomiske følger.

- Dette er et lite sted, og vi har ikke verdens beste økonomi. Vi skal nok tåle det, men jeg håper jo de folkevalgte ser at dette blir urettferdig, sier Aanby.

Skjenkebruddsaken blir behandlet av livsløpskomiteen førstkommende tirsdag, og av kommunestyret uka etter, melder Tvedestrandposten.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her