Mister bevillingen for utgått vin

Bakgaarden Pub og Losji på brygga i Tvedestrand fikk besøk av skjenkekontrollen som fant alkoholfri vin i hylla som var over best-før-dato.
Redaksjonen
04 September 2009 - 18:00

Nå kan serveringsstedet bli straffet med inndragning av skjenkebevillingen i 20 dager.
- I utgangspunktet legger jeg meg flat. Brudd på skjenkereglene skal ikke forekomme. Men i dette tilfellet reagerer jeg, sier Maria Aanby til Tvedestrandsposten.

Kan selge den
Hun har vært i kontakt med Mattilsynet som har opplyst at man faktisk kan selge og servere alkoholfri vin etter utgangen av best-før-datoen, dersom ikke kvaliteten er forringet. - Disse flaskene sto jo uåpnet og kjølig, påpeker Aanby til avisen.

Også i februar 2008 var Securitas-vaktene på besøk. Da reagerte de på fargen på den alkoholfrie vinen som sto i hylla til puben. Den gang var det ingen datostempling på flaskene. Maria Aanby fikk likevel en skriftlig advarsel av Tvedestrand kommune.

- Etter å ha mottatt denne advarselen, gikk jeg umiddelbart til Vinmonopolet i Arendal for å kjøpe nye flasker med alkoholfri vin, forteller hun til Tvedestrandsposten.

Alkoholfri vin er imidlertid ikke det det selges mest av på polet, og det viste seg at vinen hadde stått i polhylla en stund, og best-før-datoen utløp bare noen måneder etter at pubinnehaveren kjøpte dem. Datomerkingen er en følge av et EU-direktiv som kom for noen få år siden.

Polet har også problemer
Vinmonopolet fortalte henne at den alkoholfrie vinen er holdbar lenge etter utløpsdatoen. I tillegg fikk hun opplyst at også polet har problemer med at vinen blir stående en stund i hyllene, fordi det er lite omsetning av denne typen produkter.

Hun har drevet puben på brygga i Tvedestrand i ni år. I løpet av disse årene har det kun vært én gjest som har bestilt ett glass alkoholfri vin.

Det er politikerne i Tvedestrand som avgjør hvilken straff Aanby skal få for at den alkoholholdige vinen ikke var innenfor best før-datoen da kontrollørene kom på besøk. Rådmann Jarle Bjørn Hanken mener inndragningen av skjenkebevillingen i 20 dager er passende straff.

Tror på de folkevalgte
- Jeg håper og tror politikerne har et annet syn, sier Aanby. Pubinnehaveren understreker at hun bruker mye ressurser på å holde lover og regler, og å påse at det er ordentlig og greit på skjenkestedet.

Tærer på økonomien
Dersom kommunestyret vedtar å inndra skjenkebevillingen, vil det selvsagt få økonomiske følger.

- Dette er et lite sted, og vi har ikke verdens beste økonomi. Vi skal nok tåle det, men jeg håper jo de folkevalgte ser at dette blir urettferdig, sier Aanby.

Skjenkebruddsaken blir behandlet av livsløpskomiteen førstkommende tirsdag, og av kommunestyret uka etter, melder Tvedestrandposten.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Skinkegrateng til middag kan alle lage
Dagens rett

Skinkegrateng til middag kan alle lage

En grateng rett fra ovnen er manges favoritt. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her