Mindre mattilsyn på kvelden

Mattilsynet har ikke råd til å sjekke om spisesteder har god hygiene i åpningstiden
Redaksjonen
04 September 2007 - 02:24

Det er bare rundt ni måneder siden Mattilsynet fant rotter, kakkerlakker og skitne kjøkken. Man skulle tro at slike funn ville gjøre at Mattilsynet ville ta kontroller oftere. Slik blir det trolig ikke. Skal vi tror distriktssjef Kjetil Berg har ikke tilsynet lenger råd til å sjekke at spisesteder har god hygiene i åpningstiden.
 
Stengte 33
Under aksjonen Rent bord i oktober og november i fjor stengte Mattilsynet 33 spisesteder. Da snakker vi bare om Oslo. Nå kutter tilsynet kraftig ned på kontrollen. Det hele handler om å slippe å betale overtids- og kveldstillegg. Derfor sendes kontrollørene stort sett ut på dagtid. Problemet er jo at da er det mange spisesteder som har liten aktivitet eller ikke engang holder åpent.
 
Uregelmessig
- Når vi er regelmessig ute i butikker og restauranter på kveldstid, avdekker vi en del vi ikke kan se på dagtid. Det er enklere for virksomheter som har urent mel i posen, det vil si dårlig hygiene, å slippe unna i år enn i fjor, sier Berg til Dagsavisen.
 
­- Det blir som å fiske med et garn med større masker: Mer kan gå igjennom.
 
15 millioner mindre
Større lønnsutgifter og prisstigning er årsaken til at Mattilsynet totalt har 15 millioner kroner mindre å rutte med i år enn i fjor, opplyser administrasjonsdirektør Jarleif Nordheim ved Mattilsynets hovedkontor.
 
Et argument for å opprette Mattilsynet i 2004 var å spare penger: I løpet av fire år skal etaten totalt kutte 100 millioner kroner. Landbruks- og matdepartementet snører pengesekken enda tettere sammen neste år.
 
Distriktskontorene får selv bestemme hvor de skal spare penger, med ett unntak: Tilsynet med sjømat får de ikke røre.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Overrask med hjemmelaget kryddersmør til biffen
Dagens rett
Biff med aromasmør og potetsalat

Overrask med hjemmelaget kryddersmør til biffen

Det er ikke mye som skal til for å gjøre fredagsmiddagen ekstra smaksrik. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

De aller beste sterke nyhetene i mars er fra to sherryporteføljer
+
Tester

De aller beste sterke nyhetene i mars er fra to sherryporteføljer

Men også noen spennende tilskudd på romfronten, samt noen gode belgiske øl - i alu-bokser - perfekt timet for påsken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Tio Pepe kommer fra en 150 år gammel solera og det forklarer suksessen
+

Tio Pepe kommer fra en 150 år gammel solera og det forklarer suksessen

Sherry er fortsatt en av vinverdenens mest prisgunstige skatter samtidig som nye perler fra dette skattekammeret kommer på markedet. Også bestselgeren Tio Pepe finner stadig nye former.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene
+
Tester

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene

Marsnyhetene byr på en rekke legender og viner med legendepotensial fra mange vinområder og druesorter.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Overrask med hjemmelaget kryddersmør til biffen
Dagens rett
Biff med aromasmør og potetsalat

Overrask med hjemmelaget kryddersmør til biffen

Det er ikke mye som skal til for å gjøre fredagsmiddagen ekstra smaksrik. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

De aller beste sterke nyhetene i mars er fra to sherryporteføljer
+
Tester

De aller beste sterke nyhetene i mars er fra to sherryporteføljer

Men også noen spennende tilskudd på romfronten, samt noen gode belgiske øl - i alu-bokser - perfekt timet for påsken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

På kvinnedagen må det ble en ekstra god festmeny - som alle kan klare
Dagens rett

På kvinnedagen må det ble en ekstra god festmeny - som alle kan klare

Det er lørdag og kvinnedag - og dagen du skal skjemme bort din kjære - eller deg selv med en ekstra god hovedrett og en dessert som går i en annen mage.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp chablis til skrei på 161 pol
+
Godbiter i pollisten

Topp chablis til skrei på 161 pol

Denne strålende chablisen kan ikke vente til å slå følge med full skreipakke. Sikre deg flaskene nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fredagssnacksen blir knapt bedre enn med dette
Dagens rett

Fredagssnacksen blir knapt bedre enn med dette

Lettlaget om du bruker fryste skjell, men like god om du damper skjellene først og gratinerer dem raskt etterpå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Tio Pepe kommer fra en 150 år gammel solera og det forklarer suksessen
+

Tio Pepe kommer fra en 150 år gammel solera og det forklarer suksessen

Sherry er fortsatt en av vinverdenens mest prisgunstige skatter samtidig som nye perler fra dette skattekammeret kommer på markedet. Også bestselgeren Tio Pepe finner stadig nye former.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her