Miks verdens beste cocktail til nyttårsaften

Den beste cocktailen i verden kommer fra shakeren til den 25 år gamle portugisiske bartenderen Ricardo Serrao Severin. Hans kreasjon Blue Temptation vant førstepremien ved The International Cocktail Competition i Lisboa nylig.Apéritif gir deg oppskriften.
Redaksjonen
25 November 1998 - 19:17

The International Cocktail Competition er en del av årsmøtet til the International Bartenders Association (IBA), som nå ble holdt for 47. året på rad. Konkurransen blir høyt respektert av bartendere fra 39 land hvis nasjonale foreninger er tilsluttet IBA. Hver enkelt av disse nasjonene sender hvert år en bartender for å representere nasjonen på den internasjonale konkurransen. Cocktailene blir bedømt av juryen ut fra tre kriterier: smak, lukt og farge. En separat jury gir også poeng for fremførelse. I år ga begge juryene førstepremien til Blue Temptation.
 
Det er stadig flere unge bartendere som deltar. Antallet kvinnelige deltakere øker også. I en alder av 25 år var den portugisiske vinneren en av de yngste deltakerne. Andre- og tredjeplassen gikk begge til kvinnelige deltakere fra Luxembourg og Slovakia.
 
Flere og flere bartendere lager et spektakulært show ut av det å mikse cocktails. De sjonglerer flasker, glass og isbiter og setter også sitt personlige preg på det hele. Det ble derfor vedtatt på dette årsmøtet at det fra neste år også skal holdes en Freestyle Bartending Competition i tillegg til den allerede eksisterende cocktail konkurransen.
Vinneren: Blue Temptation

 
Blue Temptation
2,5cl Bols Blue
2,0cl Pisang Ambon
1,0cl Bols Crème de Bananes
0,5cl Absolut Vodka
1,0cl frisk fløte
Pynt: appelsinskall, friske bær, mint
 
2. premien: Spirit of Lisboa
2,0cl Beefeater Dry Gin
1,0cl Cointreau
2,0cl Bols Apricot Brandy
1,0cl Vermouth Bianco
1,0cl frisk pærejuice
Pynt: frisk frukt
 
3. premien: Catscream
1,5cl Bols Cherry Brandy
2,0cl Malibu
1,0cl Kahlua
1,5cl frisk fløte
Pynt: friske bær, kokos
 
Flere drinker se Apéritifs bartender
 
12.12.98
 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her