Drikke
Middag 4. juni - Eksklusiv asiatisk Sancerre-middag

Middag 4. juni - Eksklusiv asiatisk Sancerre-middag

Opplev spennende asiatiske retter i perfekt harmoni til elegante Sancerrer og verdens beste sauvignon blanc på restaurant Sawan.
Redaksjonen
29 Mai 2013 - 11:50

Kurset omfatter: Eksklusiv femretters middag med unike viner
Dette får du servert: 10 forskjellige viner til middagen
Matservering: Ja - Spesialtilpasset 5-retters meny på Restaurant Sawan
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Foredragsholder: Arnaud Bourgeois
Kursets språk: Engelsk

Dato og tid: Tirsdag 4. juni 2013, kl. 18.00 - 22.30

Pris: kroner 1150,- pr. person

Sted: Restaurant Sawan, President Harbitz' gate 4, 0259 Oslo

Avbestillingsfrist: 26.05.13 kl. 23.59.

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Her kan du bestille gavekort på kurs

Eksklusiv middag med Sancerre og verdens beste Sauvignon Blanc

Loiredalen kan skilte med noen av Frankrikes mest berømte vinmarker, og de mest renommérte er Sancerre og Pouilly Fumé.

Tirsdag 4. juni får vi unikt besøk av Jean-Marie og Arnaud Bourgeois, under en eksklusiv middag i Oslo.

De vil lære oss mer om den spennende historien og særtrekkene ved vinområdene Sancerre og Pouilly Fumé i Frankrike og Marlborough på New Zealand.

Denne kvelden får du servert 10 eksklusive viner, deriblant verdens beste sauvignon blanc, i perfekt harmoni med en spesialkomponert femretters meny signert kjøkkensjefen ved den nyskapende og moderne asiatiske Restaurant Sawan.

Foredraget holdes på engelsk.

FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Meny">Kveldens meny finner du her

FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Bourgeois">Les mer om Henri Bourgeois her

Gå ikke glipp av denne unike middagen - ta med gode venner og meld deg på nå!

 Disse vinene blir du servert denne kvelden:

 • Petit Bourgeois Sauvignon 2014 (33173)

 • Bourgeois Sancerre Les Baronnes Rouge 2012, ca kr 210,- (ikke tilgjengelig i Norge)

 • Bourgeois Sancerre Late Harvest, ca kr 290,- (ikke tilgjengelig i Norge)

 Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene

Meny

Henri Bourgeois
Winemakers Dinner
-
Sawan
4. juni 2013


*
Apéritif
Petit Bourgeois Sauvignon 2011
**
Mojito sashimi av kveite og laks
Hamachi tataki med kongeøsterssopp og sesamdressing
Bel Echo Sauvignon Blanc 2011
Henri Bourgeois Pouilly Fumé en Travertin 2010

**
Himmelske maki-ruller - Tempura Hamachi med foie gras og
Aspargesmaki med laksetartar sitrongressmajones og chili
Bourgeois Sancerre Grande Réserve 2011
Le MD de Bourgeois Sancerre 2011

***
Sprøstekte dumplings med braisert okse og kaffirlime
Lekre Satay-spyd av grillet short-rib med jomfru kokosolje
Marinert indrefilet av kylling med peanøttsaus
Clos Henri Sauvignon Blanc 2010
Sancerre La Bourgeoise 2010

****
Crispy Duck à la Sawan
Serveres med fersk sweet chilisaus med ananas, kremet rød currysaus, hoisin,
revet og syltet papaya, agurk og vårløk
Henri Bourgeois Sancerre Les Baronnes Rosé 2012
Henri Bourgeois Sancerre Les Baronnes Rouge 2012

***
Smått & godt:
Sawans lekre petit fours
Henri Bourgeois Late Harvest

Se hele kursplanen og hva du kan melde deg på

350 års ekspertise

Gjennom 10 generasjoner har Bourgeois-familien vært vinbønder i den lille landsbyen Chavignol i Sancerre, men det var først på 1950-tallet at Henri Bourgeois tok en modig valg og satset mer og mer på det å være rene vinbønder.

Litt etter litt ble vinmarkene med den beste soleksponeringen i de stupbratte sidene av le Mont Damné plantet, og helt fra de første dagene har familien hatt et urokkelig fokus på å kontant forbedre vinene sine slik at de fikk kvalitetsviner som gjenspeilet jordsmonnets egenart.

I dag har familien 71 hektar vinmarker i både Sancerre og Pouilly-Fumé, med et svært forskjellig jordsmonn som gjenspeiler områdets store variasjon.

Denne variasjonen har familien hele tiden fremhevetgjennom vinene sine i det druene fra hver enkelt parsell vinifiseres for seg.

I dag lager familien ni forskjellige viner fra Sancerre og to fra Pouilly-Fumé, deriblant en rød og en rosé laget på pinot noir.

Meld deg på ovenfor

Tradisjonell og nytenkende

I dag er det Henris barn og barnebarn, Jean-Marie, Jean-Christophe, Lionel og Arnaud Bourgeois, som sørger for å føre familiens tradisjoner videre.

Vinhuset er ikke redd for å blande ny teknologi med tradisjonell vinifiskasjon og fatbruk. En annen nyvinning for familien var deres ekspansjon til et av vinverdens nyeste land, New Zealand.

Etter en reise dit, falt familien for området og kjøpte i 2001 en eiendom i Marlborough hvor de plantet de samme druene som de kjente gjennom 11 generasjoner, Sauvignon Blanc og Pinot Noir.

Den første årgangen fra Clos Henri, som vingården heter, var klar i 2003, og denne kvelden får du smake flere viner fra dette spennende området. 

Les mer om Henri Bourgeois i denne artikkelen

Gå ikke glipp av denne middagen - meld deg på ovenfor.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj
Dagens rett
Janssons fristelse

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj

Det er ingen grunn til å fortelle familiens mest følsomme at det er ansjos i denne potetgratengen. De vil garantert elske den.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her