Eksklusiv middag med Sancerre og verdens beste Sauvignon Blanc
Loiredalen kan skilte med noen av Frankrikes mest berømte vinmarker, og de mest renommérte er Sancerre og Pouilly Fumé.
Tirsdag 4. juni får vi unikt besøk av Jean-Marie og Arnaud Bourgeois, under en eksklusiv middag i Oslo.
De vil lære oss mer om den spennende historien og særtrekkene ved vinområdene Sancerre og Pouilly Fumé i Frankrike og Marlborough på New Zealand.
Denne kvelden får du servert 10 eksklusive viner, deriblant verdens beste sauvignon blanc, i perfekt harmoni med en spesialkomponert femretters meny signert kjøkkensjefen ved den nyskapende og moderne asiatiske Restaurant Sawan.
Foredraget holdes på engelsk.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Meny">Kveldens meny finner du her
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Bourgeois">Les mer om Henri Bourgeois her
Gå ikke glipp av denne unike middagen - ta med gode venner og meld deg på nå!
• Bourgeois Sancerre Les Baronnes Rouge 2012, ca kr 210,- (ikke tilgjengelig i Norge)
• Bourgeois Sancerre Late Harvest, ca kr 290,- (ikke tilgjengelig i Norge)
Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene
Meny
Henri Bourgeois Winemakers Dinner - Sawan 4. juni 2013 * Apéritif Petit Bourgeois Sauvignon 2011 ** Mojito sashimi av kveite og laks Hamachi tataki med kongeøsterssopp og sesamdressing Bel Echo Sauvignon Blanc 2011 Henri Bourgeois Pouilly Fumé en Travertin 2010 ** Himmelske maki-ruller - Tempura Hamachi med foie gras og Aspargesmaki med laksetartar sitrongressmajones og chili Bourgeois Sancerre Grande Réserve 2011 Le MD de Bourgeois Sancerre 2011 *** Sprøstekte dumplings med braisert okse og kaffirlime Lekre Satay-spyd av grillet short-rib med jomfru kokosolje Marinert indrefilet av kylling med peanøttsaus Clos Henri Sauvignon Blanc 2010 Sancerre La Bourgeoise 2010 **** Crispy Duck à la Sawan Serveres med fersk sweet chilisaus med ananas, kremet rød currysaus, hoisin, revet og syltet papaya, agurk og vårløk Henri Bourgeois Sancerre Les Baronnes Rosé 2012 Henri Bourgeois Sancerre Les Baronnes Rouge 2012 *** Smått & godt: Sawans lekre petit fours Henri Bourgeois Late Harvest
Gjennom 10 generasjoner har Bourgeois-familien vært vinbønder i den lille landsbyen Chavignol i Sancerre, men det var først på 1950-tallet at Henri Bourgeois tok en modig valg og satset mer og mer på det å være rene vinbønder.
Litt etter litt ble vinmarkene med den beste soleksponeringen i de stupbratte sidene av le Mont Damné plantet, og helt fra de første dagene har familien hatt et urokkelig fokus på å kontant forbedre vinene sine slik at de fikk kvalitetsviner som gjenspeilet jordsmonnets egenart.
I dag har familien 71 hektar vinmarker i både Sancerre og Pouilly-Fumé, med et svært forskjellig jordsmonn som gjenspeiler områdets store variasjon.
Denne variasjonen har familien hele tiden fremhevetgjennom vinene sine i det druene fra hver enkelt parsell vinifiseres for seg.
I dag lager familien ni forskjellige viner fra Sancerre og to fra Pouilly-Fumé, deriblant en rød og en rosé laget på pinot noir.
Meld deg på ovenfor
Tradisjonell og nytenkende
I dag er det Henris barn og barnebarn, Jean-Marie, Jean-Christophe, Lionel og Arnaud Bourgeois, som sørger for å føre familiens tradisjoner videre.
Vinhuset er ikke redd for å blande ny teknologi med tradisjonell vinifiskasjon og fatbruk. En annen nyvinning for familien var deres ekspansjon til et av vinverdens nyeste land, New Zealand.
Etter en reise dit, falt familien for området og kjøpte i 2001 en eiendom i Marlborough hvor de plantet de samme druene som de kjente gjennom 11 generasjoner, Sauvignon Blanc og Pinot Noir.
Den første årgangen fra Clos Henri, som vingården heter, var klar i 2003, og denne kvelden får du smake flere viner fra dette spennende området.
Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.