Dato og tid: Tirsdag 23. april 2013, kl. 18.00 - 22.30
Pris: kroner 995,- pr. person
Sted: Bølgen & Moi Bergen, Vågsalmenningen 16, 5014 Bergen
Avbestillingsfrist: 14.04.13 kl. 23.59.
Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no
Denne middagen holdes også i Stavanger 24. april
Eksklusiv middag med Riojas enestående viner
Spanias fyrige viner får det til å bruse hett i årene på de fleste av oss, og ingen mer så enn Riojas elegante viner.
Det er ikke for ingenting at Rioja regnes som et av verdens aller beste vinområder.
Tirsdag 23. april får vi besøk i Bergen av Fransisco Corpas og Javier Perez Bernal fra to av de eldste og mest velrenommerte vinhusene i Rioja, La Rioja Alta og Marqués de Vitoria.
Denne kvelden får du servert eksklusive viner fra vinhusene i perfekt harmoni med en spesialkomponert meny signert kjøkkensjef Odd Magnus Solbue ved Bølgen & Moi Bergen.
Vi avslutter kvelden med en spesialitet idet vi serverer deres elegante avec, Orujo Hierbas, til kaffen og den søte avslutningen.
Foredraget holdes på engelsk.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Meny">Kveldens meny finner du her
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="RiojaAlta">Les mer om vinhusene her
Gå ikke glipp av denne unike middagen - ta med gode venner og meld deg på nå!
Disse vinene blir du servert denne kvelden:La Rioja Alta: • Lagar de Cervera Albariño 2011 (7588) • Viña Ardanza Reserva 2001 (3534) Marques de Vitoria: • Marqués de Vitoria Gran Reserva 2004 (11740) • Viña Armenteira Orujo Hierbas, ca pris kr 350,- ( ikke tilgjengelig i Norge) Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene |
Meny
La Rioja Alta og Marqués de Vitoria
Winemakers Dinner
-
Bølgen & Moi Bergen
23. april 2013
*
Apéritif
Lagar de Cervera Albariño 2010
**
Fjell og fjord:
Lettrøkt fjellørret fra Eidfjord med hjertesalat og østers fra Bømlo
Lagar de Cervera Albariño 2010
**
Grisegodt:
Grillet svinenakke fra gårdene Stange og Nes ved Mjøsa, servert med franske grønne asparges, hjemmelaget pancetta og Dauro olivenolje-sjy
Viña Alberdi Reserva 2006
Marqués de Vitoria Crianza 2008
***
Oksen Ferdinand:
Okse Culotte Limousine med cavatelli, manchego, braisert oksehale, spinat, tomat-concasse og sherry-sjy
Viña Arana Reserva 2004
Marqués de Vitoria Reserva 2005
****
Fort Hjort:
Ytrefilet av skotsk høylandshjort med karamelliserte rotgrønnsaker, hjortepølse, rødbeter og kirsebærsaus
Viña Ardanza Reserva 2001
Marqués de Vitoria Gran Reserva 2004
***
Smått & godt:
Tre himmelske søte elementer fra vår konditor
Kaffe & Viña Armenteira Orujo
La Rioja Alta - eldst i Rioja
Allerede i 1890 etablerte La Rioja Alta seg som et av de aller første vinhusene i Rioja, da fem baskiske vinbønder gikk sammen om å lage kvalitetsvin med fransk tilsnitt.
Det tok ikke lang tid før huset fikk et godt ord på seg, og i dag er La Rioja Alta verdenskjent for sine elegante rødviner.
La Rioja Alta har i dag sitt hovedsete, bodegaen, i byen Haro. De eier også bodegaene Torre de Oña i Rioja, Lagar de Fornelos i Rias Baixas og Áster i Ribera del Duero.
I Rioja er det ikke vanlig at de store bodegaene eier egne vinmarker, men La Rioja Alta har 300 hektar vinmark for å sikre at druene holder absolutt høyeste kvalitet og for å ha kontroll med alle deler av prosessen.
I tillegg kjøper de druer gjennom langsiktige avtaler med druedyrkere. For å oppnå best mulig kvalitet på druene, tillater La Rioja Alta et utbytte på kun 36,5 hl/ha på sine vinmarker, noe som ligger betraktelig under Riojas lovbestemte maksimalgrense.
Meld deg på ovenfor
Marqués de Vitoria – en stjerne fra Alavesa
Vinhusets navn er hentet fra sub-regionens hovedstad Vitoria, og denne eiendommen er en av regionens fremste representanter.
Rioja er fremdeles kjent som et sted hvor man forventer å finne tradisjonelle viner men denne bodegaen går stadig nye veier.
Deler av eiendommens totale 58 hektar er idag ferd med å bli gjort om til økologisk dyrkning.
Selve vineriet til Marqués de Vitoria er topp moderne og dette er viktig for å holde på regional karakter og renhet og som gir fruktige, friske viner med klar adresse fra Alavesa.