Matkurs og vinkurs

Matkurs i Stavanger 24. januar

Mestre kunsten å lage hjemmelaget pasta
Foto: (Nord Matstudio)

Mestre kunsten å lage hjemmelaget pasta

Er du en ekte pastaentusiast og ønsker du å lære deg å lage deilige italienske pastaretter fra bunnen av? Da har vi den perfekte matopplevelsen for deg!
23 November 2022 - 08:34

På dette lærerike pastakurset får du sjansen til å lage et utvalg av autentiske italienske pastaretter, inkludert pastadeig, gnocchi, sesongens fylte ravioli, en deilig tomat- eller urtebasert saus og en herlig fløtebasert saus. Erfarne kokker fra Nord matstudio veileder deg gjennom hele prosessen.

Kurset gir deg en grundig forståelse av pastaproduksjonens hemmeligheter. Kvelden starter med en "Show and Tell," der kokker vil vise deg hvordan man lager ravioli-fyll og en av sausene som skal serveres. Deretter vil det bli demonstrert hver teknikk grundig før deltakerne selv får sjansen til å prøve seg, med veiledning underveis.

Et av høydepunktene på kurset er å nyte deilig hjemmelaget pasta rett ved kjøkkenbenken etter hvert som det blir tilberedt. Som en ekstra bonus får du med deg fersk pastadeig med deg hjem, slik at du kan fortsette å imponere familie og venner med dine nye pastakunnskaper.

Etter dette kurset vil du sitte igjen med verdifull kunnskap om:

  • Hvordan lage pastadeig fra bunnen av.
  • Forskjell på tørket og fersk pasta.
  • Hvordan lage gnocchi.
  • Hvordan lage fylt pasta.
  • Hvordan koke pasta.
  • Hva som passer til enkle pastaretter.
  • Hvordan velge riktige sauser til ulike pastaretter.
  • Noen av kokkenes beste triks og hemmeligheter for vellykkede pastaretter.
Christian, Rasmus og Simon fra Nord matstudio Foto: Nord matstudio

Kurset blir holdt av Nord matstudio som er grunnlagt av tre gode venner fra Nord-Norge. Etter å ha hatt hver sin kulinariske reise gjennom restauranter, catering, konkurranser og konseptbygging, har de endelig funnet sammen og etablert et flott matstudio i Stavanger hvor de lærer bort sine kokkekunster.

Praktisk informasjon:

  • Kurset avholdes hos Nord matstudio på Måltidets hus i Stavanger, et koselig og inspirerende sted for matlaging og læring.
  • Forstykke vil bli lånt ut til alle deltakere.
  • Kursmeny kan variere etter sesong og råvaretilgang for å sikre de ferskeste ingrediensene.
  • Vi anbefaler deg å ha på deg komfortable sko.
  • Du er velkommen til å kjøpe drikkevarer før og under kurset.
  • Vi tar forbehold om nok påmeldte til gjennomføring av kurset.

Bli med på vårt italienske pastakurs og oppdag gleden ved å lage ekte italienske pastaretter. Dette er en flott mulighet til å forbedre dine kulinariske ferdigheter og skape deilige måltider fra bunnen av. Meld deg på i dag og la deg inspirere av smakene fra Italia!

Send en epost til kurs@aperitif.no dersom du eller noen du har bestilt for har allergi. Vi kan dessverre ikke garantere for at alle allergier kan tilpasses i alle kurs. 

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her