Matkurs og vinkurs

Matkurs i Stavanger 24. januar

Mestre kunsten å lage hjemmelaget pasta
Foto: (Nord Matstudio)

Mestre kunsten å lage hjemmelaget pasta

Er du en ekte pastaentusiast og ønsker du å lære deg å lage deilige italienske pastaretter fra bunnen av? Da har vi den perfekte matopplevelsen for deg!
23 November 2022 - 08:34

På dette lærerike pastakurset får du sjansen til å lage et utvalg av autentiske italienske pastaretter, inkludert pastadeig, gnocchi, sesongens fylte ravioli, en deilig tomat- eller urtebasert saus og en herlig fløtebasert saus. Erfarne kokker fra Nord matstudio veileder deg gjennom hele prosessen.

Kurset gir deg en grundig forståelse av pastaproduksjonens hemmeligheter. Kvelden starter med en "Show and Tell," der kokker vil vise deg hvordan man lager ravioli-fyll og en av sausene som skal serveres. Deretter vil det bli demonstrert hver teknikk grundig før deltakerne selv får sjansen til å prøve seg, med veiledning underveis.

Et av høydepunktene på kurset er å nyte deilig hjemmelaget pasta rett ved kjøkkenbenken etter hvert som det blir tilberedt. Som en ekstra bonus får du med deg fersk pastadeig med deg hjem, slik at du kan fortsette å imponere familie og venner med dine nye pastakunnskaper.

Etter dette kurset vil du sitte igjen med verdifull kunnskap om:

  • Hvordan lage pastadeig fra bunnen av.
  • Forskjell på tørket og fersk pasta.
  • Hvordan lage gnocchi.
  • Hvordan lage fylt pasta.
  • Hvordan koke pasta.
  • Hva som passer til enkle pastaretter.
  • Hvordan velge riktige sauser til ulike pastaretter.
  • Noen av kokkenes beste triks og hemmeligheter for vellykkede pastaretter.
Christian, Rasmus og Simon fra Nord matstudio Foto: Nord matstudio

Kurset blir holdt av Nord matstudio som er grunnlagt av tre gode venner fra Nord-Norge. Etter å ha hatt hver sin kulinariske reise gjennom restauranter, catering, konkurranser og konseptbygging, har de endelig funnet sammen og etablert et flott matstudio i Stavanger hvor de lærer bort sine kokkekunster.

Praktisk informasjon:

  • Kurset avholdes hos Nord matstudio på Måltidets hus i Stavanger, et koselig og inspirerende sted for matlaging og læring.
  • Forstykke vil bli lånt ut til alle deltakere.
  • Kursmeny kan variere etter sesong og råvaretilgang for å sikre de ferskeste ingrediensene.
  • Vi anbefaler deg å ha på deg komfortable sko.
  • Du er velkommen til å kjøpe drikkevarer før og under kurset.
  • Vi tar forbehold om nok påmeldte til gjennomføring av kurset.

Bli med på vårt italienske pastakurs og oppdag gleden ved å lage ekte italienske pastaretter. Dette er en flott mulighet til å forbedre dine kulinariske ferdigheter og skape deilige måltider fra bunnen av. Meld deg på i dag og la deg inspirere av smakene fra Italia!

Send en epost til kurs@aperitif.no dersom du eller noen du har bestilt for har allergi. Vi kan dessverre ikke garantere for at alle allergier kan tilpasses i alle kurs. 

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her