Hvilke grønnsaker du bruker, avhenger av hva som er tilgjengelig akkurat nå av norskdyrket. Vårt forslag kan derfor justeres etter hva du får tak i, og hva du selv liker. Du kan også lage retten med kyllingfilet eller fisk.
Dagens rett
Foto: (LauriPatterson)
Når kjøttet serveres på en grønnsaksseng, blir det vinn-vinn
Med så mye grønnsaker, trenger du mindre kjøtt og de tilfører hverandre gode smaker gjennom måten retten lages på.
19 Juli 2024 - 23:00
Medaljonger av indrefilet av svin på grønnsaksseng
Fremgangsmåte
- Rens indrefiletene for sener og hinner. Gni inn salt og pepper og stek den på alle sider.
- Etterstek i ovn ved 150 grader i de siste 8-10 minuttene av steketiden til grønnsakene, til kjøttet kjennes passe gjennomstekt (ikke helt hard) når du trykker med en finger.
- Ta ut av formen og la hvile i 8-10 minutter. Skjær kjøttet i skiver.
- Grønnsaksseng: Skjær gulrot i tynne staver og del opp brokkoli og blomkål.
- Asparges kan deles i to. Mens småtomater beholdes slik de er.
- Ha grønnsakene i en ildfast form.
- Legg på rosmarin eller Provence-krydder.
- Rør sammen olivenolje, hvitløk og eddik.
- Fordel over grønnsakene og stek i ovnen ved 200 grader til grønnsakene begynner å mykne.
- Skru ned til 150 grader og ta ut formen. Legg på indrefileten og stek videre - se ovenfor.
Flere deilige retter med indrefilet av svin
Drikke som passer til denne oppskriften
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 272.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå