Medaljedryss til Diageo

Diageo tok storeslem under medaljeutdelingen ved San Francisco World Spirits Competition.
Redaksjonen
12 April 2007 - 02:19

Det var spesielt Diageos irske og skotske whiskyer, samt flere typer vodka og gin, som ble premiert.

- Det er selvsagt hyggelig at en så anerkjent institusjon som San Francisco World Spirits Competition verdsetter våre produkter. Dette er kanskje det beste kvalitetsstemplet vi kan få, sier Kristian Hvilen som er informasjonsansvarlig i Diageo Norge i en pressemelding.

De irske Diageo-whiskeyene Black Bush og Bushmills Malt 16 Year Old fikk begge to gullmedaljer hver. Bushmills Malt 10 Years Old og Bushmills Malt 21 Years Old fikk én gullmedalje hver.

Flere premier
Også whisky fra de skotske Diageo-destilleriene ble premiert med gullmedaljer. Johnnie Walker Green Label Scotch, 15 Year Old, fikk to gullmedaljer, mens Johnnie Walker Black Label, 12 Year Old, Johnnie Walker Gold Label, 18 Year Old, og Johnnie Walker Blue Label fikk én gullmedalje hver.

Highlandswhiskyen Clynelish 14 Year Old Single Malt ble premiert med to gullmedaljer. Det samme resultatet oppnådde også Glenkinchie 10 Years Old Single Malt, Lagavulin 16 Years Old Single Malt og Talisker 30 Years Old Single Malt.

Mer gull
Flere skotske single maltwhiskyer ble også premiert med gull. Det gjaldt Islayen Caol Ila 18 Year Old Single Malt, Dalwhinnie 15 Year Old Single Malt, fra Speyside, Talisker 18 Years Old Single Malt, Talisker Distiller's Edition Single Malt og Talisker 25 Years Old Single Malt.

To rom-gull
I kategorien for rom fikk Pampero Aniversario Rum fra Venezuela to gullmedaljer. Som om ikke dette var nok fikk også hvitt brennevin fra Diageos portefølje premier i konkurransen. Den franske CÎROC Vodka fikk én gullmedalje, mens ginen Tanqueray London Dry Gin fikk to, og ble også utnevnt til Top Gin.

En gullmedalje ble også tildelt Baileys Original Cream Liqueur. Baileys har nå 40% av markedet innen likører i Norge.

Konkurransen gikk av stabelen 18. mars og flere enn 700 forskjellige brennevinsprodukter fra 51 land knivet om medaljene.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene
+
Tester

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene

Marsnyhetene byr på en rekke legender og viner med legendepotensial fra mange vinområder og druesorter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bruno Paillard: Ingen over ingen ved siden
+

Bruno Paillard: Ingen over ingen ved siden

Alice Paillard viderefører faren Brunos 40 år gamle filosofi som aldri har vært mer aktuell enn nå. Den kommer fullt til uttrykk gjennom deres NPU – nec plus ultra – den optimale champagne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften
Dagens rett

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften

En virkelig delikatesse er hva vi varter opp med som dagens rett - som blir ekstra godt med filet fra skreins kraftige ryggstykke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Inviter på denne franskinspirerte lammegryten
Dagens rett

Inviter på denne franskinspirerte lammegryten

Varm og full av smak, men likevel lett å lage - dette er en perle av en søndagsmiddag som alle kan klare å få til.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene
+
Tester

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene

Marsnyhetene byr på en rekke legender og viner med legendepotensial fra mange vinområder og druesorter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bruno Paillard: Ingen over ingen ved siden
+

Bruno Paillard: Ingen over ingen ved siden

Alice Paillard viderefører faren Brunos 40 år gamle filosofi som aldri har vært mer aktuell enn nå. Den kommer fullt til uttrykk gjennom deres NPU – nec plus ultra – den optimale champagne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du marsutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du marsutgaven 2025 av Apéritif magasin

København byr på koreansk mattempel og drikken du får der, finnes også i Norge. Både El Salvador og Valpolicella besøkes, og naturvinens framtid diskuteres også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset - vi snakker om viner som skriver verdenshistorie
+
Godbiter i pollisten

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset - vi snakker om viner som skriver verdenshistorie

Boka som velfortjent har tatt Norge med storm, fortjener også noe unikt i glasset. Mer unikt enn dette skal du lete lenge etter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften
Dagens rett

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften

En virkelig delikatesse er hva vi varter opp med som dagens rett - som blir ekstra godt med filet fra skreins kraftige ryggstykke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her