Alle som elsker å lage mat vil elske dette tredagers kokkekurset med noen av Norges og verdens beste kokker ved Kulinarisk Akademi.
Meld deg på via påmeldingslenken du finner nedenfor
Kokkeskole med et vell av temaer
Kurset har som mål å være en mini-kokkeskole, der vi begynner helt fra grunnen av og legger fokus på blant annet gode krafter og grunnsauser.
Du lærer å lage demi-glace, kalde sauser og oljebaserte dressinger, samt varianter av disse.
Du får bli med på utbeining av fjærkre, vi fileterer fisk, trakterer skalldyr som rå-reke, blåskjell og kamskjell under kursets gang.
Videre skal vi lage våre egne pølser, lærer om steking av kjøtt, og kvalitetskjennetegn på kjøtt generelt.
Vi skal også bake ulike typer brød og andre bakver, samt tar for oss herlige desserter som kan lages uten spesialutstyr og forberedes i god tid.
Du får også gode tips og råd for å forberede selskap hjemme, planlegging og gjennomføring av disse. Ellers så blir det god tid til å diskutere og rådføre seg med våre kokker på ting man ellers lurer på.
Dette blir gøy...
Meld deg på via påmeldingslenken du finner nedenfor
Lær av Norges beste kokker
Dette spennende kokkekurset blir ledet av noen av Norges aller beste kokker ved landets ledende senter innen gastronomiens verden, Kulinarisk Akademi.
Les mer om FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="KA">Kulinarisk Akademi og kveldens dyktige kokker her (klikk).
Kursavgiften dekker følgende:
• Foredragsholdere
• Råvarene under kurset
• Alt drikke til måltidet under kurset
• Kurskompendier
• Kursbevis
• Lån av forkle under kurset
• Lån av utstyr under kurset
Vi anbefaler alle deltakere å benytte komfortable sko samt arbeidstøy som du ville ha benyttet på ditt hjemmekjøkken under kurset.
• (klikk)
Kurset er nå fullt, men ved å klikke på lenken over kan du sette deg på en uforpliktende venteliste.
Dersom vi får ledige plasser tar vi kontakt med de på ventelisten pr telefon.
Kulinarisk Akademi (KA) er et nasjonalt kompetansesenter for mat og drikke. KA har som mål å være et kunnskapssentrum, læremestere, inspirasjonskilde og det opplagte møtestedet for alle i verdikjeden mat og drikke.
Det være seg Hotell- og restaurantbransjen, mat/drikkeimport og måltidsindustri, vinkelnere, produktutviklere, designere, hoteller, kantiner og småskalaprodusenter
KA er også til for de mange matelskere, hobbykokker og mennesker som ønsker å foredle sin lidenskap for mat og drikke.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her
Historiske omgivelser, tøft, rustikt og ultramoderne
I moderne lokaler som har beholdt sin rustikke sjarme med stor takhøyde og tegelstensvegger, tilbyr noen av landets ledende kapasiteter innen mat og drikke en unik opplevelse for alle som vet å sette pris de kulinariske gleder.
Sentralt beliggende i Maridalsveien 87 i Oslo disponerer KA 1000 kvadratmeter som er skreddersydd for arrangementer der mat og drikke spiller hovedrollen.
Her sørger et topp moderne kjøkken i kombinasjon med tradisjonsrike omgivelser for utsøkte møter mellom mat og mennesker.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her
Program for "Det meste om det beste - tredagers kokkeskole"
3., 8. og 9. januar 2013, Kulinarisk Akademi, Oslo
Programmet for de tre dagene vil blant annet inneholde følgende:
Torsdag 3. januar 2013 kl 15.00 - ca. 22.00
Vi ønsker velkommen og tar en gjennomgang av kursets innhold og gjennomføring.
Kveldens hovedtema er kraft, og du lærer om følgende krafter:
- Fisk
- Skalldyr
- Grønnsak
- Kylling
- Okse
- Sauser
- Supper
Vi viser deg også forskjellige teknikker på klaring av krafter, og lager typisk kokkemat til bespisning med tilhørende kokkedrikke.
Tirsdag 8. januar 2013 kl 15.00 - ca. 22.00
Det blir en innholdsrik dag med følgende høydepunkter:
- Baking, forskjellige typer brød og bakverk.
- Kjøtt og fjærfe - stykningsdeler og tilberedningsmetoder
- Dessert
Vi starter dagen med suppe og nybakt brød og underveis serverer vi bakverk og desserter. Som en smakfull avslutning på en lang dag nyter vi en 3-retters meny med tilhørende viner.
Onsdag 9. januar 2013 kl 13.00 - ca. 23.30
Avslutningsdagen blir en festdag med temaer som:
- Fisk og skalldyr - filetering og tilberedningsmetoder
- Garnityrer
Kokkekurset avsluttes med en eksklusiv 5 retters meny med tilhørende drikke.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her
Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.