Dato og tid:
Onsdag 23. april 2014, kl. 15.00 - 22:00
Torsdag 24. april 2014, kl. 15.00 - 22.00 og
Tirsdag 29. april 2014, kl. 13.00 - 23.30
Pris: kroner 6600,- pr. person
Sted: Kulinarisk Akademi - Hovedavdelingen, Maridalsveien 87, bygg 7, 0461 Oslo.
Kollektivt: Buss 28 eller 55 til Vøyenbrua - 2 min gange derifra.
OBS: Kun 24 plasser.
Avbestillingsfrist: 23.03.14 kl. 23.59.
Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no
Se alle våre mat- og vinkukurs her
Kokkeskole med et vell av temaer
Kurset har som mål å være en mini-kokkeskole, der vi begynner helt fra grunnen av og legger fokus på blant annet gode krafter og grunnsauser.
Du lærer å lage demi-glace, kalde sauser og oljebaserte dressinger, samt varianter av disse.
Du får bli med på utbeining av fjærkre, vi fileterer fisk, trakterer skalldyr som rå-reke, blåskjell og kamskjell under kursets gang.
Videre skal vi lage våre egne pølser, lærer om steking av kjøtt, og kvalitetskjennetegn på kjøtt generelt.
Vi skal også bake ulike typer brød og andre bakver, samt tar for oss herlige desserter som kan lages uten spesialutstyr og forberedes i god tid.
Du får også gode tips og råd for å forberede selskap hjemme, planlegging og gjennomføring av disse. Ellers så blir det god tid til å diskutere og rådføre seg med våre kokker på ting man ellers lurer på.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="KA">Les mer om Kulinarisk Akademi her
Kursavgiften dekker følgende:
Vi anbefaler alle deltakere å benytte komfortable sko samt arbeidstøy som du ville ha benyttet på ditt hjemmekjøkken under kurset.
Få førstehånds tips om nye kurs
Her kan du bestille gavekort på kurs
Program for Det meste om det beste - tredagers kokkeskole på Kulinarisk Akademi
Programmet for de tre dagene vil blant annet inneholde følgende:
Onsdag 23. april 2014 kl 15.00 - ca. 22.00
Vi ønsker velkommen over en matbit, og tar en gjennomgang av kursets innhold og gjennomføring.
Kveldens hovedtema er kraft, og du lærer om følgende krafter:
Vi viser deg også forskjellige teknikker på klaring av krafter, og lager typisk kokkemat til bespisning med tilhørende kokkedrikke.
Torsdag 24. april 2014 kl 15.00 - ca. 22.00
Det blir en innholdsrik dag med følgende høydepunkter:
Vi starter dagen med suppe og nybakt brød og underveis serverer vi bakverk og desserter. Som en smakfull avslutning på en lang dag nyter vi en 3-retters meny med tilhørende viner.
Tirsdag 29. april 2014 kl 13.00 - ca. 23.30
Avslutningsdagen blir en festdag med temaer som:
Kokkekurset avsluttes med en eksklusiv 5 retters meny med tilhørende drikke.
Vi tar forbehold om enkelte endringer i det oppsatte programmet.
Meld deg på ovenfor
Kulinarisk høyborg
Dette spennende matkurset blir ledet av Norges aller beste kokker ved landets ledende senter innen gastronomiens verden, Kulinarisk Akademi (KA).
KA er et nasjonalt kompetansesenter for mat og drikke.
Det har som mål å være et kunnskapssentrum, læremestere, inspirasjonskilde og det opplagte møtestedet for de mange matelskere, hobbykokker og mennesker som ønsker å foredle sin lidenskap for mat og drikke. Derfor har Apéritif valgt å samarbeide med KA.
Akademiets hovedavdeling ligger i Maridalsveien 87 i Oslo.
KA har også en avdeling i Mathallen. Den ligger på Vulkan-området i Maridalsveien 17 A i Oslo.