Vi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev.
Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
×
Velg de nyhetsbrevene du ønsker å abonnere på
×
Din e-post er registrert
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
×
En feil oppstod
Drikke
Matkurs 12. oktober - Chablis-matkurs og vinn reise for to
Fredag skal du bli med på et unikt og intimt kurs med Gwenäel Laroche og lage en femretters meny tilpasset lekre chabliser. En av de heldige deltakerne vinner også en tur til Chablis for to!
Gå ikke glipp av denne unike muligheten til å treffe eieren av ett av verdens mest berømte vinhus, Gwénäel Laroche fra Domaine Laroche i Chablis.
Denne fredagen holder hun et lite og eksklusivt matkurs ved Jacob's på Holtet for kun 12 personer, hvor vi lager en spesialkomponert femretters meny.
Til slutt setter vi oss til bords og nyter de herlige rettene sammen med elegante chabliser håndplukket av Gwenäel selv.
Dette kurset har vi gleden av å kunne tilby til en meget spesiell pris - meld deg på i dag!
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her
Bli med og vinn en tur til Chablis
Blant deltakerne på dette spesialkurset kommer vi også til å trekke en helt spesiell premie!
Du kan nemlig vinne et fantastisk besøk for to personer hos Domaine Laroche i Chablis med overnatting på husets eget Hôtel du Vieux Moulin og omvisning på huset.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="KA">Les mer om hva du får oppleve nedenfor
Kursavgiften dekker følgende:
• Råvarene under kurset
• Kokketeater med Gwénäel Laroche
• Femretters middag etter kurset
• All drikke til måltidet under kurset
• Kurskompendier
• Eget forkle til odel og eie
• Mulighet til å vinne en reise for to til Chablis
Vi anbefaler alle deltakere å benytte komfortable sko samt arbeidstøy som du ville ha benyttet på ditt hjemmekjøkken under kurset.
Ekteparet Gwénaël og Michel Laroche er verdenskjent for sine Chablis-viner.
Gwénaël tar aktivt del i driften og ikke minst er hun en fremragende selvlært kokk, som liker å eksperimentere med ulike retter. Gwénaël tar med seg inspirasjon fra kjøkken i det store utland, finner sin egen vri og setter dem i kombinasjon med Laroches viner.
Det kan sies uten overdrivelse at Chablis har eksepsjonelt gode forhold for vinproduksjon. Jordsmonnet består av kimmeridge kalk og en passelig dose leire som sikrer nok vann til plantene og samtidig bringer frem mineralkarakter i vinene.
Jordsmonnet inneholder dessuten østersfossiler, noe som gjør at vinene som produseres i området kan akkompagnere blant annet retter av fisk og skalldyr med stor suksess, og ikke minst østers.
Bli med å komponere mat til vin! På kurset som holdes på Jacob’s, vil Gwénäel lage 5 retter med sesongens skalldyr og sjømat, alle tilpasset ulike chabliser.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her
Kvalitet siden 1850 og revolusjonær
I dag er det Michel Laroche, femte generasjon av familien, som drifter vingården sammen med sin kone Gwenäel.
Allerede i 1967 gikk han som 21-åring inn i bedriften, og gjennom et utrettelig arbeid og en urokkelig lidenskap for vinmakerkunsten har han bragt huset opp til toppklassen innen Chablis.
Michel Laroche mener lidenskapelig og bestemt at den beste vinen bare kan lages ved bruk av de beste druene som finnes.
Han jobber i takt med naturen, oppmuntrer lav avkastning og naturlig økologi til å produsere moden frukt som er karakteristisk for vingården.
De mest mulig varsomme metodene er brukt i vinfremstillingen hos Laroche for å beskytte vinens naturlige karakter.
Michel Laroche har også gått i bresjen for innføringen av skrukorker på alle kvaliteter av sine viner, og var den første som lanserte selv lagringsviner med skrukork.
Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.