Mat & Vinfestivalen 2003

I år blir det ekstra spennende for deg som også er interessert i mer enn bare superraske båter. Som kjent arrangeres Color Line Scandinavian Grand Prix i Oslo den 6. - 10. august, og parallelt med dette båtracet går Mat & Vinfestivalen 2003 av stabelen på
Redaksjonen
22 Juli 2003 - 20:00

Du kan nemlig i løpet av disse dagene smake fra et utvalg bestående av 64 deilige viner innen alle typer og prisklasser. Et bongsystem som inneholder fire billetter gir deg full valgfrihet for kun kr. 100. Selvsagt kan du dele disse med venn eller ektefelle, og du kan også kjøpe flere billetter dersom vinene faller i smak. Og akkurat det skal du ikke se bort i fra, for en rekke av årets beste viner er naturligvis på plass under arrangementet som er det sjette i rekken.

Ingen mat & vinfestival uten noe å tygge på.A la Carte-produkter stiller opp med østers og hummer til fordelaktige priser. Likeledes spesialforretningen for olivenoljer; Olivenlunden, som viser deg flere produkter fra sitt rikholdige utvalg av olivenoljer i alle prisklasser.

Både vin og mat krever følge av rent og friskt vann, noe Olden garanterer for.

Av andre utstillere kan nevnes:
w Jon Schøning AS (glass og utstyr)
w Carrier AS (vinskap og kjøling)
w Lucullus Vinklubb
w Hvaler Gjestgiveri
w Sven Sønsteby (boksignering)
w Apéritif (NM i Østersåpning)
 
Åpningstider:
w Fredag 08. august: 14.00 - 24.00
   (Vinsmaking 14.00 - 20.00)
w Lørdag 09. august: 12.00 - 24.00
   (Vinsmaking 12.00 - 19.00)
w Søndag 10. august: 12.00 - 19.00
   (Vinsmaking 12.00 - 18.00)
+ (NM i Østersåpning 16.00 - 18.00)

Når vinsmakingen er over fredag og lørdag vil torvet bli omgjort til en uterestaurant hvor det også selges vin. Denne restauranten er også åpen på torsdag fra kl. 16.00.

Langbord med plass til omlag 160 personer blir satt opp, og restauranten holder åpent til klokken 24.00.

A la Cartes meny står:
w Franske østers "naturelle" fra Bretagne i Frankrike.
Det er i Bretagne du finner de aller beste østers på denne tiden av året. Kan sammenliknes med østers fra Norge. Serveres med sitron, sjalottløk og vineddik. Ypperlig sammen med et glass deilig hvitvin eller champagne.

w Hummer "naturelle" fra Canada.
Serveres med klassisk tilbehør, som brød, majones, dill, sitron og salat. Her passer flere av vinene godt til maten.

NM i østersåpning
Årets østersåpningsmesterskap blir høstens kjempefest på Rådhusplassen i Oslo. Sett allerede nå av:

søndag 10. august kl. 16 -18

Mens båtene freser over fjorden, skal det på landejorda freses opp østers. Selvsagt etter alle spilleregler, for dette gjøres med stor grad av presisjon. Vinneren reiser til Galway i Irland for å konkurrere i 49th. International Oyster Festival, 25.-28. september 2003.
 
Apéritif har gjennom flere år vært arrangør av NM i østersåpning. Med på laget har vi Tourism Ireland, Omega, Champagne Bollinger, Ringnes, Guinness med flere.

I fjor hadde vi et meget vellykket arrangement i hagen på Madserud Gård. Med hyggelig stemning og ikke minst fordelaktige priser på både østers og godt drikke.

Fjorårets vinner, Heini Petersen, er selvsagt på plass for å forsvare tittelen som Norges beste østersåpner.

Les mer om fjorårets arrangement her:
og

Påmeldingsskjemaer:
(kun for kokker)

Her kan du melde deg på som tilskuer (klikk)

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her