Marinert kalkunfilet med grillede grønnsaker og soyasaus

Kalkun er ikke kun julemat. Selv midt i den varmeste sommertiden kan dette magre kjøttet nytes i fulle drag. Når kjøtt skal marineres må man ofte sette av litt tid til marineringen. Ikke denne gang, for her mikser du raskt det du trenger i marinaden.
Redaksjonen
05 August 2004 - 02:00

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

NB!
Vi gjør oppmerksom på at utsendelsen av Dagens rett på e-post har tatt en kort sommerpause. Dette for at din e-postkasse ikke skal fylles opp mens du er på ferie. Utsendelsene vil starte opp igjen 9. august.

Marinert kalkunfilet med grillede grønnsaker og soyasaus

Marinert kalkunfilet med grillede grønnsaker og soyasaus

Fremgangsmåte

Finhakk, hvitløk, grønn chili og sjalottløk. Fres dette i stekepannen med 1 ts sukker og sett det litt til side, dette brukes som en liten dip.

Skjær gulrøtter og vårløk i tynne staver og legg dem i folie på grillen sammen med 4 ss smør og et glass hvitvin.

Pensle de marinerte kalkunfiletene med honning, soyasaus og sesamolje. Legg dem på grillen og stek dem i ca. 3 minutter på hver side.

Kalkunfiletene legges på tallerkenen sammen med grønnsakene og den lille dipen som også kan brukes som saus.

Lekre oppskrifter med kalkun

Her får du sært så gode kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Prior

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Barnebursdag? Bak denne lettvinte traktorkaken
Ukens kake

Barnebursdag? Bak denne lettvinte traktorkaken

Du behøver ikke ha egen traktor (eller være et barn) for å få lyst på denne kaken. Ikke er den vanskelig å få til heller.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter på fårikål

Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene

Den tradisjonelle, velsmakende fårikålen kommer i mange forskjellige varianter alt etter hvor i landet du befinner deg - se oppskriftene her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

60 år gammel vin til knallpris
+
Godbiter i pollisten

60 år gammel vin til knallpris

Denne godbiten koster bare 498 kroner – perfekt som gave eller til deg selv på julaften - om du klarer å holde deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rimelig vinho verde slik du aldri har smakt den
+
Ukens vin

Rimelig vinho verde slik du aldri har smakt den

Quinta da Santiago er en ny og spennende aktør innen Vinho verde som lager viner med karakter også i den rimeligere prisklassen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Barnebursdag? Bak denne lettvinte traktorkaken
Ukens kake

Barnebursdag? Bak denne lettvinte traktorkaken

Du behøver ikke ha egen traktor (eller være et barn) for å få lyst på denne kaken. Ikke er den vanskelig å få til heller.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter på fårikål

Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene

Den tradisjonelle, velsmakende fårikålen kommer i mange forskjellige varianter alt etter hvor i landet du befinner deg - se oppskriftene her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du vin til fårikål
Mat og vin i kombinasjon
Vin til fårikål

Slik velger du vin til fårikål

Stadig flere serverer fårikål som festmat, men hva serverer vi å drikke til den norske klassikeren?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Park Hotel Vossevangens vinkart fortsatt blant verdens beste

I The World's Best Wine Lists Awards 2024 fikk hotellets vinkjeller hele to priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Til fredagskosen: Dette har du kanskje ikke prøvd med blåskjellene før?
Dagens rett
Pannestekte blåskjell med sitron og smør

Til fredagskosen: Dette har du kanskje ikke prøvd med blåskjellene før?

Blåskjell er den perfekte fredagsmums for matelskeren, prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

60 år gammel vin til knallpris
+
Godbiter i pollisten

60 år gammel vin til knallpris

Denne godbiten koster bare 498 kroner – perfekt som gave eller til deg selv på julaften - om du klarer å holde deg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her