Mack i pluss

Macks Ølbryggeri AS snudde et negativt årsresultat på -3,5 millioner i 2005 til et positivt årsresultat på 4,8 millioner etter skatt i 2006.
Redaksjonen
14 Mai 2007 - 11:10

Dette er en resultatforbedring på 8,3 millioner kroner.
 
- Resultatforbedringen kommer av styrket salgsfokus på kjernemarkedet i nord, og satsning på attraktive spesialprodukter nasjonalt, sier administrerende direktør Harald Bredrup i Macks Ølbryggeri AS i en pressemelding.
 
Driftsresultatet for 2006 var 8,8 millioner mot -2,1 millioner kroner i 2005. Resultat før skatt var 6,7 millioner mot -4,9 millioner året før. Omsetningen inkludert avgifter var 524,2 millioner kroner i 2006, mot 519,4 i 2005.
 
Resultatforbedring
- Resultatet for 2006 innebar en solid driftsmessig resultatforbedring for bryggeriet. Dette arbeidet går videre og styret har forventninger til at den forsterkede satsningen på salg og markedsføring bidrar til at Mack kan vise ytterligere lønnsomhetsforbedringer i 2007, sier styreleder Kaare Frydenberg.
 
Økte 6,5 prosent
Salget av Macks eget øl økte med 6,5 prosent i volum fra 2005 til 2006, mens totalmarkedet for øl i Norge kun vokste med 4,1 prosent. Ølsalget ved verdens nordligste bryggeri vokste enda mer målt i verdi, med 8,4 prosent.
 
- Vi er selvsagt godt fornøyd med å ligge over snittet i en svært konkurranseintensiv bransje, sier Bredrup.
 
Macks Ølbryggeri fortsatte sine innovasjoner i ølmarkedet i 2006. I mai lanserte bryggeriet en Pale Ale-variant i Ludwig-serien, og i julesesongen et nytt øl som bidro til å doble juleølsalget - sammen med det tradisjonelle juleølet som også vokste.

Dårlig sommer
Konseptølet xmasrprty tredoblet salget i 2006, til tross for en særdeles dårlig sommer i Nord-Norge. Over 1 millioner bokser ble solgt i fjor.
 
Forbedring
Årsresultatet for Ludwig Mack-konsernet var 21,1 millioner etter skatt i 2006, mot 18,9 millioner året før. Omsetningen eksklusiv avgifter var 314,7 millioner, mot  316,7 millioner i 2005. 
 
Årsregnskapet for 2006 viser en forbedring av ordinær drift på 7,3 millioner kroner, og konsernets rentekostnader er redusert med 8,1 millioner kroner. Ekstraordinære inntekter fra salg av aksjer og eiendom samt skattemessige forhold er redusert med 18,2 millioner kroner.
 
- Konsernet har i 2006 tatt et stort skritt i retning av lønnsomhet på sin ordinære drift, understreker styreleder Frydenberg.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften
Dagens rett

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften

En virkelig delikatesse er hva vi varter opp med som dagens rett - som blir ekstra godt med filet fra skreins kraftige ryggstykke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Inviter på denne franskinspirerte lammegryten
Dagens rett

Inviter på denne franskinspirerte lammegryten

Varm og full av smak, men likevel lett å lage - dette er en perle av en søndagsmiddag som alle kan klare å få til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sazerac er karnevalsdrink nummer en
Ukens drink

Sazerac er karnevalsdrink nummer en

Inviter til en skikkelig fest med karnevalbyens offisielle drink som har garantert for løssluppenhet i mer enn 170 år i New Orleans.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Gjør noe ekstra med fastelavnsbollene - eller kjør klassisk  - her får du oppskriften
Ukens kake

Gjør noe ekstra med fastelavnsbollene - eller kjør klassisk - her får du oppskriften

Ingen fastelavnssøndag uten boller. Små som store ser frem til denne dagen. Men hvorfor spiser vi boller med krem til fastelavn og ikke ellers i året? Her får du svaret og selvsagt gode tips for bollebaksten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften
Dagens rett

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften

En virkelig delikatesse er hva vi varter opp med som dagens rett - som blir ekstra godt med filet fra skreins kraftige ryggstykke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Inviter på denne franskinspirerte lammegryten
Dagens rett

Inviter på denne franskinspirerte lammegryten

Varm og full av smak, men likevel lett å lage - dette er en perle av en søndagsmiddag som alle kan klare å få til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset - vi snakker om viner som skriver verdenshistorie
+
Godbiter i pollisten

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset - vi snakker om viner som skriver verdenshistorie

Boka som velfortjent har tatt Norge med storm, fortjener også noe unikt i glasset. Mer unikt enn dette skal du lete lenge etter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super før-vårvin til knallpris
+
Ukens vin

Super før-vårvin til knallpris

De første tegnene på lysere tider feires med denne herlige hvitvinen fra Rioja – til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fredagen fortjener en saftig og mør biff som denne med lekre hasselbackpoteter
Dagens rett

Fredagen fortjener en saftig og mør biff som denne med lekre hasselbackpoteter

Dagens rett kan lages på grillen, inne eller ute, og trenger "bare" poteter som tilbehør for å skape feststemning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sazerac er karnevalsdrink nummer en
Ukens drink

Sazerac er karnevalsdrink nummer en

Inviter til en skikkelig fest med karnevalbyens offisielle drink som har garantert for løssluppenhet i mer enn 170 år i New Orleans.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her