Jeg har aldri vært og kommer aldri til å bli noen stor fan av cupcakes overpyntet med altfor mye smørkrem.
Fancy navn
Disse kremene får ofte fancy navn som for eksempel: angel feather icing, vanilla frosting osv. Uansett hvilket navn en krem oppå en cupcake eller muffin får, er det smaken og konsistensen som avgjør, og som gir meg inspirasjon til å teste ut nye oppskrifter.
Prøv denne oppskriften på cupcake
Jeg lærte en gang av en flink konditor at når man lager cupcakes, er det viktig at forholdet mellom krem og kake er 1/3 krem og 2/3 kake. Dette for å unngå at kremen klumper seg i ganen når du tar en bit av herligheten.
Ikke for mye krem
Det vil altså si at når du sprøyter ut krem oppå en cupcake, skal ikke denne kremdotten være like stor som kaken selv.
Ellers er det også slik at jo lettere konsistens en krem har, jo bedre smaker cupcaken. Det betyr at en krem på basis av kremfløte smaker lettere og friskere enn en krem laget av smør og melis.
I denne oppskriften har jeg brukt en blåbærmousse og samtidig blandet frosne blåbær i den faste røren slik at kakene skal bli ekstra saftige.
TIPS: Jeg har fylt hver muffinsform med ca 50 g røre. I hver form har jeg lagt 5-6 blåbær. Hvis du har mer blåbær i og bruker frosne bær, bør du forlenge steketiden med 3-4 minutter. Se flere kokketips