Matkurs og vinkurs

Matkurs i Oslo

Lær å lage fantastisk vegetarmat

Lær å lage fantastisk vegetarmat

Meld deg på dette kurset og få inspirasjon til hvordan du kan bruke grønnsaker på nye og spennende måter
10 Mars 2022 - 11:46

Vi nordmenn blir stadig mer bevist på hva vi spiser, og vegetarmat har for mange blitt en ny favoritt. Butikkene bugner over av ferske grønnsaker, men hvordan kan du flytte det grønne kjøkkenet inn i ditt eget hjem? 

Dette kurset vil knuse de fleste myter om vegetarmat. Du vil se at du verken blir blakk, sulten eller matlei ved å legge om til grønnere kost. Tvert om vil du få utvidet middagsrepetoaret ditt med mangfoldige deilige retter.

Vegetarisk-thaigryte-MP-67401.jpg [397.56 KB]
Uten å ty til verken vegetarpølser, vegetarburgere eller andre kjøttimitasjoner, vil de flinke kokkene hos Matkurs.no sørge for at du på slutten av kvelden vil kunne trylle frem 15-20 herlige vegetarretter. De demonstrer hvordan du med små grep kan tilføre riktig så deilige smaker til grønnsakene, og sjansene er store for at du får prøve deg på noen nye tilberedningsteknikker i samme slengen. 

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Det trenger verken være dyrt, ensformig eller vanskelig å bli mett å spise mer vegetarmat, og det trenger heller ikke bety mangel på næringsstoffer. I løpet av kurset vil du lære om proteiner, vitaminer og fettsyrer, og om hvilke grep som er de enkleste for å sikre at kroppen får all den næringen den trenger. Det gjelder nemlig bare å være litt bevisst.

Kvelden avsluttes med en stor tapasbuffet som uten tvil vil inspirere og gjøre kjøttfrie mandager – eller alle dager – enklere å planlegge og variere. Noen av rettene vil inneholde egg eller meieriprodukter, men også dette vil du få tips til hvordan du kan omgå dersom ditt ønske er å legge om til mer vegansk kost. Vi kan love at du ikke savner kjøtt eller fisk på tallerkenen denne kvelden. 

Apéritif samarbeider med Matkurs.no om dette spennende kurset. Gjengen bak Matkurs.no har lært nordmenn å lage mat i over tjue år. Her får du god demonstreting i riktig teknikk, før du selv får kaste deg ut i det. Kursene foregår i deres egne godt egnede lokaler, med topp moderne utstyr.

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Allergi

Dersom du har allergier må du melde om dette på forhånd. Har du bestilt plass for flere, så står du ansvarlig for å melde om noen i gruppen skulle ha noen allergier. Vi kan dessverre ikke garantere for at alle allergier kan tilpasses i alle kurs.
Eventuelle allergier kan sendes på e-post til 
kurs@aperitif.no

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her