Med fersk norsk løk og nypoteter blir denne paien utrolig god. Derfor er det ikke nødvendig å bruke alle fem ulike løksortene. Men det bidrar selvsagt med større dybde i smaken. Så da er valget ditt.
Dagens rett
I denne paien bruker du rester av poteter og løken du liker best
I denne oppskriften foreslås det hele fem ulike typer løk. Men du kan godt bruke bare en eller så mange som du lyster.
02 Juli 2024 - 23:00
Løk- og potetpai
Fremgangsmåte
- Bunnen:
- Kjør cottage cheese i en kjøkkenmaskin i et minutt før margarin og mel tilsettes. Kjør dette raskt til en godt blandet masse. La deigen hvile i kjøleskap mens du lager fyllet.
- Fyllet:
- Fres den strimlede løken i en panne til den er lysebrun. Tilsett purren. Kok sjalottløken i et par minutter. Bland melk, egg og ost sammen.
- Paien: Kjevle deigen ut til en rund leiv som passer paiformen. Den kan godt henge litt utenfor kanten, så unngår du at den "krymper".
- Prikk bunnen med en gaffel og forstek den i 10 minutter ved 200 grader. Ta formen ut av ovnen og ha på fyllet.
- Stek paien på nederste rille i ovnen i 30-40 minutter på 200 grader. Server gjerne en salat til.
Mange flere lekre paier finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå