Leverer vintertomater

Tre blad Wiig skal erobre Norge med vintertomater.
Redaksjonen
19 Desember 2008 - 21:47

For nå er det klart at Jone Wiig, Kåre Wiig og Jøran Wiig skal fore hele landet med vintertomater.
 
Tomatsatsingen er et samarbeid mellom de tre Wiig-gartnerne og butikkjeden Coop.
 
Krig mot import
- Vi vil slå et slag for den norske tomaten, også på vinteren. Dette er en krig mot importen, sier Kåre Wiig i Wiig Gartneri til Jærbladet.
 
Han skal nå produsere piccolo-tomater for hele landet, også om vinteren. Kollega Jone Wiig har prøvd vintertomater før. Det resulterte i personlige brev fra fornøyde kunder.
 
- De skrøt av kvaliteten. Men vintersatsingen koster. Jeg regner med en investering på én million per mål, og så kommer driftsutgifter i tillegg, sier Jone Wiig.
 
Formel 1
De tre tomatbøndene er glade for å samarbeide. Og så er de raske med å understreke at de ikke ser på hverandre som konkurrenter.
 
- Vi leverer forskjellige tomater. Dessuten lever vi ved siden av hverandre, og det vil vi fortsette med, sier Jone Wiig og smiler.
 
Jøran Wiig karakteriserer vinterdyrking av tomater som tomatdyrkingens Formel 1.
 
Fallhøyde
- Det skal lite til før det går galt. Så fallhøyden er stor, sier han. Han skal levere klasetomater.
 
I vinter blir de å få i Rogaland og Agder-fylkene, mens kollegaenes tomater skal sendes til hele landet.
 
Enerett
Produksjonen denne vinteren går til Coop-systemet. Men Kåre Wiig er ganske sikker på at de andre butikkjedene kommer etter.
 
- Folk er villig til å betale litt ekstra for norske tomater, sier han, og anslår at det betyr et sted mellom 25 til 50 prosent dyrere pris. Salgssjef John Thysse hos Coop er glad for å ha fått med seg bøndene på tomatsatsingen.
 
- Vi går i bresjen. Nå kan vi tilby noe våre konkurrenter ikke har tilgang til foreløpig. Jeg regner med at vi får dekket hele landet med jærske tomater fra nyttår, sier Thysse.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så kjapt får du dagens fiskemiddag på bordet
Dagens rett

Så kjapt får du dagens fiskemiddag på bordet

Mens fisken steker, blander du salaten av maiskorn og edamamebønner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her