Leverer vintertomater

Tre blad Wiig skal erobre Norge med vintertomater.
Redaksjonen
19 Desember 2008 - 22:47

For nå er det klart at Jone Wiig, Kåre Wiig og Jøran Wiig skal fore hele landet med vintertomater.
 
Tomatsatsingen er et samarbeid mellom de tre Wiig-gartnerne og butikkjeden Coop.
 
Krig mot import
- Vi vil slå et slag for den norske tomaten, også på vinteren. Dette er en krig mot importen, sier Kåre Wiig i Wiig Gartneri til Jærbladet.
 
Han skal nå produsere piccolo-tomater for hele landet, også om vinteren. Kollega Jone Wiig har prøvd vintertomater før. Det resulterte i personlige brev fra fornøyde kunder.
 
- De skrøt av kvaliteten. Men vintersatsingen koster. Jeg regner med en investering på én million per mål, og så kommer driftsutgifter i tillegg, sier Jone Wiig.
 
Formel 1
De tre tomatbøndene er glade for å samarbeide. Og så er de raske med å understreke at de ikke ser på hverandre som konkurrenter.
 
- Vi leverer forskjellige tomater. Dessuten lever vi ved siden av hverandre, og det vil vi fortsette med, sier Jone Wiig og smiler.
 
Jøran Wiig karakteriserer vinterdyrking av tomater som tomatdyrkingens Formel 1.
 
Fallhøyde
- Det skal lite til før det går galt. Så fallhøyden er stor, sier han. Han skal levere klasetomater.
 
I vinter blir de å få i Rogaland og Agder-fylkene, mens kollegaenes tomater skal sendes til hele landet.
 
Enerett
Produksjonen denne vinteren går til Coop-systemet. Men Kåre Wiig er ganske sikker på at de andre butikkjedene kommer etter.
 
- Folk er villig til å betale litt ekstra for norske tomater, sier han, og anslår at det betyr et sted mellom 25 til 50 prosent dyrere pris. Salgssjef John Thysse hos Coop er glad for å ha fått med seg bøndene på tomatsatsingen.
 
- Vi går i bresjen. Nå kan vi tilby noe våre konkurrenter ikke har tilgang til foreløpig. Jeg regner med at vi får dekket hele landet med jærske tomater fra nyttår, sier Thysse.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bobler, sjømat og sommerstemning
Matkurs og vinkurs
Winedinner 22. mai i Oslo

Bobler, sjømat og sommerstemning

Den 22. mai inviterer vi til en smakfull kveld på Louise Aker Brygge med 5 glass av Italias beste musserende viner, franciacorta, og et bugnende sjømatfat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her