Drikke
Lervig går i svart

Lervig går i svart

I hvert fall betyr samarbeidet med blackmetalbandet 1349 beksvarte toner.
Redaksjonen
09 Desember 2014 - 06:23

1349 Black Ale heter ølet som er en hybrid midt mellom stout, porter og Imperial IPA tilsmakt kaffe og holder 13,49 alkoholprosenter.

Ikke for pyser

Hvorfor 1349 tenker du kanskje? Navnet har bandet tatt fra det svarteste året i nordmanns minne, nemlig da svartedauden herjet som verst.

Med på laget har 1349 hatt det amerikanske bryggeriet Surly og dets bryggmester Todd Haug. Bakteppet er at de møttes etter en konsert i Minnesota. Todd la merke til at Frost og resten av bandet valgte spennende øltyper - dermed var kontakten etablert.Todd insisterte på at et band som 1349 måtte ha sitt eget øl. Og dermed var de igang.

 
Men det er bryggmester Mike Murphy som har stått for bryggingen hos Lervig. Trommis i 1349, Kjetil Vidar Haraldstad, bedre kjent under artistnavnet Frost, har imidlertid gitt klare premisser for hva ølet skal smake.

Dette er altså ikke et øl for puser eller pyser, derimot et øl som er tungt av malt, humle og intense kaffearomaer. Det har omtrent samme effekten som et 10 minutter langt metalriff. Det som frisker opp i alt det mørke skal være en liten dæsj eukalyptus. At det ble akkurat eukalyptus er fordi Frost drømte denne ingrediensen, og våknet opp neste morgen til en følelse av å ha funnet the missing link.

Slik smaker det mørkeste ølet i historien

1349 Black Ale er imidlertid bare første kapittel i dette unike samarbeidet. Men neste øl blir, hold deg fast, en pale ale.

 
Foto: Julie H. Amundsen

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Grisebillige burgundere
+
Ukens vin

Grisebillige burgundere

Det må viner til 159,90 som også smaker veldig godt, med rette kunne kalles i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum
+

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum

Den italienske ansjossausen, colatura di alici, fra Cetara på Amalfikysten har aner fra Romertiden, og lages i stor grad slik fortsatt. Vi har besøkt restauranten Acquapazza som lager sin egen saus.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.
Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.

Lammefilet er luksus - den er både liten og ytterst mør. Med denne oppskriften er det masse tilbehør som drøyer ut den eksklusive råvaren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker
Dagens rett

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker

Dette lekre fiskemåltidet feirer høsten og alle dens beste råvarer. Dertil serveres hvitvin av minst like høy kvalitet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Grisebillige burgundere
+
Ukens vin

Grisebillige burgundere

Det må viner til 159,90 som også smaker veldig godt, med rette kunne kalles i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum
+

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum

Den italienske ansjossausen, colatura di alici, fra Cetara på Amalfikysten har aner fra Romertiden, og lages i stor grad slik fortsatt. Vi har besøkt restauranten Acquapazza som lager sin egen saus.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du vin til fårikål
Mat og vin i kombinasjon
Vin til fårikål

Slik velger du vin til fårikål

Stadig flere serverer fårikål som festmat, men hva serverer vi å drikke til den norske klassikeren?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Park Hotel Vossevangens vinkart fortsatt blant verdens beste

I The World's Best Wine Lists Awards 2024 fikk hotellets vinkjeller hele to priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den finnes vel knapt noen enklere pastarett enn denne
Dagens rett

Den finnes vel knapt noen enklere pastarett enn denne

Spesielt siden den er så smaksintens. Det skyldes den italienske ansjossausen, colatura di alici. Får du ikke tak i den, har vi er alternativ.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.
Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.

Lammefilet er luksus - den er både liten og ytterst mør. Med denne oppskriften er det masse tilbehør som drøyer ut den eksklusive råvaren.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her