Legger ned i Sundsvall

V&S, som blant annet lager Absolut vodka, har bestemt seg for å legge ned produksjonen i Sundsvall. Det betyr at rundt 80 mennesker mister jobben.
Redaksjonen
26 Februar 2007 - 10:00

Produsenten av blant annet Absolut Vodka har vurdert å legge ned produksjonen i flere måneder, men har nå tatt en avgjørelse.
 
Drevet av staten 
V&S sier likevel at selskapet, som er drevet av den svenske staten, må fullføre samtaler med fagforeningene. En nedleggelse av produksjonen i Sundsvall er likevel mer eller mindre på trappene, skriver Just-drinks.com.

Det er ventet at V&S flytter en del av produksjonen til Aalborg i Danmark. I følge en talsmann i V&S sparer selskapet 35 millioner svenske kroner på å legge ned i Sundsvall. V&S har som mål å kutte kostnader med 70 millioner svenske kroner de neste to årene.

Kjøper i Danmark
Nedleggelsen må også sees i sammenheng med det fallende spritsalget i Sverige. V&S sier at svenske konsumenter kjøper billigere produkter i Danmark, der avgiftene er lavere.

Produksjonen av all svensk sprit, bortsett fra Absolut vodka og noen få andre merker fra fabrikken i Skåne skal flyttes til utlandet. 
 
Disse forsvinner trolig utenlands:
Nyköpings brännvin
Norrlandsakvavit
Östgöta sädesbrännvin
Läckö slottsaquavit
Hallands fläder
Porsbrännvin
Rånäs brännvin
Bäska droppar
Noen sorter av 
Grönstedts cognac

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en mettende rett med bare noen få ingredienser
Dagens rett

Slik lager du en mettende rett med bare noen få ingredienser

Enkelt, velsmakende og kjernesunt er stikkordene for dagens supre oppskrift.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her