Etiopiske lefser eller pannekaker, injera, lages med et lokalt mel av kornsorten teff som sammen med vann får lov å godgjøre seg - les fermentere - før de stekes og brukes til å servere maten på. Du kan også bruke injera til wrap eller som alternativt til bestikk.
I denne oppskriften er det brukt en blanding av hvete og byggmel, siden teff ikke er standardvare i en vanlig butikk. Og fermenteringen er utelatt. Dermed smaker de ikke syrlig slik en injera ville gjøre. Du kan også bruke potetlomper/lefser eller tortillas om det er enklere.
Smaken i denne oppskriften sitter primært i fyllet som kan gjøres mer eller mindre chilisterkt avhengig av hva du liker.
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Bestill dagens rett som e-post
Lefser med lam fra Etiopia
Fremgangsmåte
- Injera:
Bland ingrediensene til surdeig en dag i forveien. - Ha i tilstrekkelig vann til at det blir en passende bløt røre.
- Stek lefser i stekepanne. Hell i røre slik at injeraen blir en halv centimeter tykk. Stekes på en side under lokk i 1-2 minutter.
- Beregn 3-4 lefser per person. Injeraene legges utover på et stort fat.
- Beg tebs:
Skjær kjøtt, løk og chili i små biter. Finhakk rosmarin og ingefær. - Stekes under lokk til kjøttet er mørt. Smak til med salt.
- Serveres til lefsene. En morsom rett som kan minne litt om fajitas, men som har sitt opphav i Etiopia.
Tips: Dersom du ikke har anledning til å lage injera-lefsene kan du benytte tortilla-lefser.
Mange lammeretter fra hele verden finner du her
Mange herlige oppskrifter med lam
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 319.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 339.70 kr Spesialutvalg89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG