Gorgonzola fås i flere utgaver, mild (dolce) og piccante. Hvilken du velger er opp til deg, når det er sagt, kan du fint velge norskystet blåmuggost, men velg den kremete utgaven. Den gjør seg aller best i denne retten.
Dagens rett
Lasagne med gorgonzola og valnøtter
Foto: (ivanmateev)
Bak det som ser ut som en vanlig lasagne, skjuler det seg ekstra gode smaker
For her er det verken kjøttsaus eller tomater, derimot gorgonzola, valnøtter og friske grønnsaker. En lasagne verdig et festmåltid.
02 Juni 2023 - 23:00
Lasagne med gorgonzola og valnøtter
Fremgangsmåte
- Fyll: Kok ertene i saltet vann. Vask brokkolien, skjær stilken i skiver og toppen i biter.
- Stek sjalottløken i panne med litt smør. Når den får farge, tilsett brokkolien og litt salt.
- Fres i noen minutter på høy varme.
- Tilsett ertene og ta pannen av platen.
- Hvit saus/bechamel: Smelt smøret i en gryte og rør godt mens du tilsetter melet, slik at det ikke klumper seg.
- Spe forsiktig i melken og kok opp under omrøring. Tilsett en klype muskatnøtt og salt.
- Lasagne: Smør en ildfast form og dekk bunnen med hvit saus og en del av grønnsakene.
- Legg et lag med ukokte lasagneplater og dekk til med grønnsaker, noen biter gorgonzola, hvit saus og litt hakkede nøtter.
- Legg 4 lag med vekselvis fyll og lasagneplater. Dekk det øverste laget med grønnsaker og hvit saus.
- Strø over parmesanost og gratiner det hele i ovnen på 200 grader i 20 minutter. La retten hvile i 10 minutter og server med en frisk salat.
Mange flere retter med lasagne du bør prøve
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå