- Fyll: Kok ertene i saltet vann. Vask brokkolien, skjær stilken i skiver og toppen i biter.
- Stek sjalottløken i panne med litt smør. Når den får farge, tilsett brokkolien og litt salt.
- Fres i noen minutter på høy varme.
- Tilsett ertene og ta pannen av platen.
- Hvit saus/bechamel: Smelt smøret i en gryte og rør godt mens du tilsetter melet, slik at det ikke klumper seg.
- Spe forsiktig i melken og kok opp under omrøring. Tilsett en klype muskatnøtt og salt.
- Lasagne: Smør en ildfast form og dekk bunnen med hvit saus og en del av grønnsakene.
- Legg et lag med ukokte lasagneplater og dekk til med grønnsaker, noen biter gorgonzola, hvit saus og litt hakkede nøtter.
- Legg 4 lag med vekselvis fyll og lasagneplater. Dekk det øverste laget med grønnsaker og hvit saus.
- Strø over parmesanost og gratiner det hele i ovnen på 200 grader i 20 minutter. La retten hvile i 10 minutter og server med en frisk salat.
Mange flere retter med lasagne du bør prøve