Lanserer ny nordisk matportal og kokkekonkurranse

Lanserer ny nordisk matportal og kokkekonkurranse

Nordic Food Diplomacy skal gi hjelp til å profilere det nordiske kjøkken. Nettstedet åpnes med en kokkekonkurranse.
16 Oktober 2012 - 12:00

Nordisk ministerråd lanserer nå en nettportal som skal inspirere nordboere ute i verden til å bruke ideene bak Ny Nordisk Mat. Nettportalen Nordic Food Diplomacy er laget med tanke på ambassader og eksportvirksomheter og skal styrke de nordiske landenes internasjonale brand via matopplevelser.

En måte å gjøre det på går via en mer bevisst bruk av råvarer på de nordiske ambassadene og i nordiske virksomheter verden over.

– Det viktigste med Nordic Food Diplomacy er historien bak måltidet. Hva forteller vi med maten vår, og hvilke opplevelser gjemmer den på? Det handler om å bruke råvarene det er sesong for, og smaksette dem på typisk nordisk vis. Det handler om økologi, om bærekraft og om respekt for natur og mennesker. skriver Nordisk ministerråd i en pressemelding.

LES OGSÅ: Samler økologi-Norden til en messe

Nettstedet inkluderer det danske, finske, islandske, norske og svenske kjøkken – men også grønlandsk, færøysk og ålandsk tradisjon - og skal inneholde alt som er nødvendig for å skape en nordisk måltidsopplevelse. Det dreier seg ikke bare om oppskrifter, men også om konkrete anvisninger om hvordan man skaper helhetsopplevelser.

Nordisk kokkekonkurranse

Nettportalen lanseres med en kokkekonkurranse, hvor deltakerne skal lage en meny for fire personer. Rettene skal representere det nye nordiske kjøkkenet med utgangspunkt i Ny Nordisk Mat-manifestet.

– Det viktigste er historien bak måltidet – hvorfor har du valgt disse rettene, og hvilken historie vil du fortelle med maten, heter det i pressemeldingen.

Vinneren får en ukes opphold i Skåne, med besøk hos en rekke restauranter, virksomheter og institusjoner som arbeider med nordisk mat.

Mer info om konkurransen finnes på nettsiden nfd.org.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her