Laksesommerfugl med mandelrømme og currysaus
Fremgangsmåte
Skjær filetstykkene på midten, mot skinnet. Vær forsiktig så ikke skinnet blir kuttet.
Brett så ut filetstykkene slik at de minner om en sommerfugl. Strø på salt og pepper etter smak.
Brun mandlene et par minutter i en varm panne mens de hele tiden beveges. Knus de lett brente mandlene i små biter.
Fisken stekes i meierismør et par minutter på hver side i stekepanne på middels høy varme. Snu laksen straks den er passe brunet.
Pass på å ikke steke laksen tørr, den skal være saftig, nesten rosa innvendig. Drypp sitronsaft over laksen mens den stekes. Legg laksen på et svakt oppvarmet fat etter steking.
Anrett først saus på tallerken. Deretter legges laksen på tallerkenen med to-tre toppede spiseskjeer rømme på toppen. De knuste mandlene strøs over rømmen.
Cherrytomatene deles i to og legges lekkert ved siden av laksen. Strø litt persille over tomatene.
Server med dampede poteter.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
83 POENG