Denne lettlagete treretters menyen er perfekt for 17. mai-festen siden mye kan lages på forhånd.
Flere tips til den store festen finner du her
Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Blinis med fenalår, rogn og reker som tapas
Fremgangsmåte
- Rør gjæren ut i lunken melk, ca. 37 grader, og tilsett hvetemel. Rør godt. Skill egget, ha eggeplommen og salt i deigen og rør godt.
- La deigen stå til heving i 3-4 timer. Nå skal deigen ha en tyktflytende konsistens. Hvis den er for tykk, kan du tilsette litt melk.
- Pisk eggehvite og krem stivt hver for seg. Vend begge deler forsiktig inn i deigen.
- Stek runde små pannekaker av røren, 7-8 cm i diameter og omtrent 1 cm tykke, på medium til sterk varme.
- Legg blinisene utover et fat eller på tallerkener, og smør en liten teskje rømme på hver.
- Lag tre varianter; en med fenalår, en med rogn og finhakket rødløk og en med reker.
- Pynt eventuelt med friske urter og sitron.
Flere deilige retter med blinis du på prøve
Tapas er en god løsning for festbordet
Slik skjærer du fenalåret
Klassiske retter til tapas finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
Ovnsbakt laksefilet med urtesabayonne
Fremgangsmåte
- Skrap fiskeskinnet godt. Skyll og tørk fileten og trekk ut alle småben.
- Dryss fileten med salt og la den ligge i ca. 15 min. Skyll saltet av og tørk fileten.
- Rør sammen olje og sitronsaft og pensle det over fileten. Dryss på hakkede urter, og legg på sitronskiver.
- Legg fisken med skinnsiden ned på et stykke bakepapir på et stekebrett. Bak den midt i ovnen ved 160 grader i ca 25 minutter til den er akkurat gjennomkokt.
Urtesabayonne:
- Visp sammen eggeplommer, salt, sukker, vin og sitronsaft i en glassbolle.
- Sett bollen i vannbad (over en kjele med kokende vann) og visp til sabayonnen (sausen) er tykk og luftig.
- Ta bollen opp av vannbadet og visp til sabayonnen er kald. Smak om det trengs mer salt og rør inn urter.
- Server laksefileten hel med sausen, gode poteter og salat eller kokte grønnsaker.
Lag noen av disse deilige potetrettene til laksen
Tips:
Det er praktisk å bake en hel laksefilet i ovn når det serveres til mange. Oppskriften kan tilpasses etter antall gjester. Beregn ca. 150 g laksefilet per person.
Her finner du mange oppskrifter med laks
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 449.90 kr Bestillingsutvalget91 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 449.90 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
89 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 295.00 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 274.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
81 POENG
Vannbakkels med råkrem og bær
Fremgangsmåte
Vannbakkels:
Del smøret i biter og kok opp i en kjele med vann. Ha i hvetemel og rør godt til alt samler seg til en jevn klump. Ta kjelen av platen når deigen «slipper» kjelen. Avkjøl litt.
Visp sammen og tilsett ett og ett egg. Rør godt mellom hvert egg. Tilsett det siste egget litt etter litt til passe røre. Deigen skal være så tykk at den holder formen.
Sett vannbakkels med skje på bakepapir. Stek ved 200 °C i 20-25 minutter. Ikke åpne ovnsdøra underveis, da faller kakene sammen! Avkjøl på rist.
Råkrem:
Pisk fløten stiv. Pisk eggeplommer og sukker til stiv eggedosis. Bland krem og eggedosis og server råkremen straks. Skal du lage kremen på forhånd, kan du tilsette et par plater gelatin. Da vil kremen holde seg.
Fyll de små vannbakkelsene med råkrem og bær like før servering.
Tips:
Hvis du skal transportere bærene langt, kan det lønne seg å vente med å rense dem og ha på eventuelt melis til like før bruk. Poenget er uansett å velge en blanding av bær du har lyst på og som er i sesong.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 197.50 kr Bestillingsutvalget84 POENG
-
83 POENG