Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.
Dom. La Suffrene Bandol Les Lauves 2008 (9006)er allerede en drikkevennlig og morsom vin, men den vil utvikle seg videre i flasken i minst 15 år til. Det sørger både formatet og ikke minst råvarene for.
Høytliggende vinmarker
Den kommer fra en helt spesiell parsell med eldre vinstokker. Den måler bare én enkelt hektar og er blant de høyestliggende i Bandol. Så høyt oppe i åsen er det sand og kalkstein som dominerer jordsmonnet, noe som gir en mer elegant vinstil enn lengre ned hvor det blir mer og mer leire. Dessuten tar mistralvinden mer i høyden og gir en bedre ventilasjon, hvilket er gunstig for å unngå overoppheting for druene i dette solrike klimaet.
Domaine la Suffrene har tilsammen 52 hektar fordelt på en myriade av parseller. Deres vanlige røde, Dom. La Suffrene Bandol 2010 (9007), er dermed en miks av flere parseller.
Noen få flasker igjen
En bunnsolid vin den også som har gang på gang har demonstrert sitt lagringspotensial. Det finnes i skrivende stund noen ytterst få flasker av 1999-årgangen igjen på Linderud-polet i Oslo.
Bandol er intet unntak når det gjelder økende alkoholprosenter. Men allerede i utgangspunktet var dette potente viner, så økningen fra 13,5 til nå 14,5 på et par tiår er ikke plagsom.
Rosé dominerer
Ellers er det rosévin som sørger for smør på brødet også hos Domaine la Suffrene. Så mye som to tredeler av volum innen Bandol er rosévin, hvilket egentlig er trist siden disse vinene er ment for tidlig konsum, men henter sine druer fra de samme vinmarkene som de røde. 2013-utgven av deres flotte rosé, Dom. La Suffrene 2013 (10102), må du vente enda noen måneder på.