Drikke

Vinkurs 17. september

Lær å finne riktig vin til maten med Toralf Bølgen

Lær å finne riktig vin til maten med Toralf Bølgen

En av landets fremste vineksperter, Toralf Bølgen, lærer deg hvordan du kombinerer mat og vin på beste måte. Slik får du mer ut av dine mat -og vinopplevelser.
08 Mars 2015 - 00:45

Ofte kan det være vanskelig å finne den best egnede vinen til en gitt matrett Hva kommer det av at noen kombinasjoner av mat og vin blir magiske sammen og andre blir katastrofale?

Gjennom en stor og fryktinngytende vinjungel med uendelige valgmuligheter, er det flere gode spilleregler og grunnprinsipper som hjelper deg på veien når du skal kombinere mat og vin på en god måte.

Lær hvordan du tar dine mat- og vinopplevelser til nye høyder

Toralf Bølgen er kjent for alle som har deltatt på et av våre Lær å smake vin-kurs. Denne kvelden forteller den erfarne restaurantmannen deg om klassiske og enestående kombinasjoner av mat og vin, og lærer deg grunnprinsippene og triksene proffene benytter seg av for å få optimale mat- og vinkombinasjoner.

Kvelden starter med en teoretisk del før den praktiske delen med hele 10 ulike retter og 10 viner setter i gang. I løpet av kvelden får du smake retter av fisk, skalldyr, kjøtt, oster og desserter med ulike viner til hver rett. 

Gå ikke glipp av denne utrolige smakingen - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse!

Dette får du oppleve:  Foredrag om mat og vin i kombinasjon, og praktisk del med 10 viner og 10 ulike retter.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Matservering:  Ja - gjennom kurset smaker du 10 ulike retter.
Foredragsholder: Toralf Bølgen, vinkelner og restaurantør. Foredraget holdes på norsk.
Dato og tid: Torsdag 17. september 2015, kl. 17.30 - ca. 20.30.
Pris: Kroner 1595 pr. person.
Sted:  Bølgen & Moi Høvikodden, Henie Onstad Kunstsenter, Sonja Henies vei 31, 1311 Høvikodden.
Kollektivt:  Flere muligheter, blant annet buss 151.
Gratis parkering!

OBS:  Kun 40 plasser.

Her kan du bestille gavekort på kurs

Se hele kursplanen og hva du kan melde deg på

Få førstehånds tips om nye kurs

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her