Du behøver selvsagt ikke lage alt, men velge deg ut tilbehøret som virker mest fristende. Mens kyllingvingene stekes har du god tid til å lage alle de fristende siderettene.
Dagens rett
Foto: (zhekos)
Kyllingvinger er den perfekte fredagskosen
Kyllingvinger er fingermat med masse smak, og i oppskriften du får her finner du tips til godt tilbehør.
10 November 2023 - 00:00
Kyllingvinger med løkdip, yohurtdip, tomat- og chilisalsa og kyllingssticks
Fremgangsmåte
- Kyllingvinger: Legg kyllingvingene i en ildfast form eller i langpannen.
- Bland sammen ingrediensene til grillsausen og pensle kyllingvingene godt. Stek ved 180°C i ca. 30 minutter.
- Kyllingsticks: Skjær kyllingkjøttet i passe biter, dypp dem i sammenpisket egg og vend dem i strøkavring tilsatt salt og pepper.
- Stek bitene i en panne ved middels sterk varme i ca. 3 minutter.
- Stikk kyllingsticksene på trepinner.
- Løkdip: Rør rømmen til løkdippen glatt og tilsett finrevet løk.
- Smak til med salt og pepper samt sitronsaft.
- Yoghurtdip: Rør lett i yoghurten.
- Rør most hvitløk og urter i yoghurten og smak til med cayennepepper, salt og pepper.
- Tomat- og chilisalsa: Snitt et kryss i topp og bunn på tomatene til salsaen og ha dem i kokende vann i ca. 10 sekunder.
- Ta dem opp og fjern skinn og stilk.
- Fjern frøranden på chiliene.
- Ha alle ingrediensene i en matprosessor og mos til passe konsistens.
- Smak til med salt.
Tips: Grønnsaker som er godt egnet til å lage rå staver av er gulrot, agurk, paprika, stilkselleri, blomkål, kålrot, neper, reddiker og friske sukkererter. Her skal du bare la fristelsene råde, og følge hjertet i valget. Vask og rens grønnsakene godt, og kutt dem opp i passende staver eller buketter.
Tips: Salsa kan kjøpes ferdig på glass. Du kan også bruke andre typer dipper. Velg det du liker best.
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 279.90 kr Basisutvalget87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
Forsiden akkurat nå