Kyllingspidd med mangoglaze

Mer smakfullt får du neppe kylling, og denne er perfekt for den store dagen som snart er over oss.
Redaksjonen
14 Mai 2007 - 01:00

Kyllingspidd er virkelig deilig, og en rett som hele familien verdsetter. Legg det på grillen eller stek den i panna og du har et fantastisk måltid.
 
Men dette er også en perfekt rett når du skal ha gjester og skal lage til koldtbord, for marinaden selve spydene kan du gjøre klare dagen før!
 
Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Kyllingspyd med mangoglaze

Kyllingspyd med mangoglaze

Fremgangsmåte

  1. Legg grillspydene i vann om de er av tre, mens du klargjør de andre ingrediensene:
  2. Del kyllingfiletene i tre på langs. Tre dem på spydene.
  3. Bland sammen alle ingrediensene til mangoglazen . Pensle over kyllingspydene.
  4. Stek dem raskt på hver side i litt smør eller olje på middels varme og etterstek noen minutter i stekeovn ved 180 °C.
  5. Tips:
    Du kan godt klargjøre disse kyllingspydene dagen før. Da stekes de raskt i en panne, avkjøles og varmes opp i ovn/grill rett før servering.
  6. Poteter:
  7. Ha potetene i en kjele og hell kokende vann over potetene så det så vidt dekker. Dryss over havsalt.
  8. Kok potetene møre uten lokk. Saltet vil da feste seg rundt potetene. 

Server kyllingspydene med poteter, urtedressingen, søt chilisaus, aioli og kremet fruktsalat.

Her finner du flere oppskrifter med kyllingspyd

Her finner du flere småretter som passer utmerket til koldtbordet

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Mangoglaze mangomarinade

Mangoglaze mangomarinade

Fremgangsmåte

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Slik lager du aioli

Slik lager du aioli

Fremgangsmåte

  1. Hell væsken over brødet og la det trekke i 5-10 minutter.
  2. Press ut så mye væske som mulig. Ha brød og hvitløk i en tremorter og støt heftig i 5 minutter til du har en jevn pasta.
  3. Gni inn eggeplommer og salt til blandingne er tykk og seig. Fortsett med å arbeide inn oljen dråpe for dråpe.
  4. Når aiolien er blitt en tykk krem kan du bytte ut støteren med en trådvisp og tilsette oljen litt raskere.
  5. Tynn med vann og sitronsaft hvis den blir for tykk. 
  6. Anretning:
  7. Grill hummerhale og klo. Legg oppå geleén, pynt med wasabiaioli, frisk pak choy og russisk kaviar.

Sendt inn av Svein-Erik Renaa og Yngvar Nielsen

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Urtedressing

Urtedressing
Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kremet fruktsalat med vannmelon

Kremet fruktsalat med vannmelon

Fremgangsmåte

  1. Bland yoghurt, majones, fetaost og sitron til dressingen. Smak til med salt og pepper.
  2. Skrell og del pæren, agurken, eplet og vannmelonen i biter. Bland med dressingen. 
  3. Smak eventuelt med mer sitron, salt og pepper. 
  4. Sett kaldt til den skal serveres.

Pynt med frisk mynte, noen biter vannmelon og agurk og gjerne litt oppsmuldret fetaost.

Tips:
Denne salaten passer perfekt på et koldtbord eller til grillmaten. 

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj
Dagens rett
Janssons fristelse

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj

Det er ingen grunn til å fortelle familiens mest følsomme at det er ansjos i denne potetgratengen. De vil garantert elske den.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her