Fjern steinene fra dadlene og del aprikosene i to. Legg frukten i bløt i brennevin i 2-3 timer.
Dryss grovt havsalt over kyllinglårene og la dem ligge i 1 time.
Skyll deretter av saltet og tørk godt med kjøkkenpapir.
Varm olivenolje i en panne og tilsett løk og hvitløk. Fres sammen med kyllinglårene til de er pent lysebrune.
Tilsett frukt (med "bløtevannet") og kyllingkraften og la det hele trekke i 30-40 minutter til lårene er gjennomstekt. Pass på at ikke sausen koker helt inn, men den skal heller ikke reduseres for lite.
Smak til med salt og pepper. Dryss over frisk koriander. Server med smørdampete grønne bønner eller broccoli og ris som du tilbereder slik:
Fres 2 dl langkornet ris og 1 finhakket sjalottløk i 2 ss olivenolje til løken og risen er blank. Hell over 4 dl kyllingkraft eller vann og la småkoke til væsken er absorbert. Smak til med salt og pepper. Du kan selvsagt også servere couscous eller kokte poteter til.
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev